Welke schoonheid?

door | 26 september 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Veel mensen oordelen keihard wanneer ze naar zichzelf kijken. Er worden zo ongelofelijk veel on-lieve boodschappen aan ons gegeven. Via de media, via andere mensen. En die zijn wij gaan geloven. Uiterlijk is nog steeds belangrijk in de wereld waarin wij leven. Het wordt tijd voor een tegen geluid.

Zelf merkte ik dat mijn lijf na mijn 40e zich minder liet sturen. Zij ging meer en meer haar eigen weg. Meer rimpeltjes, minder taille, grijzer haar. Kilo’s bleven ongewenst plakken en nou ja, het was geen feestje.

Ik kan soms peinzend in de spiegel kijken. Dan pak ik een rolletje vast en beweeg het wat heen en weer tussen mijn vingers. Om blijkbaar nog eens extra te benadrukken dat hij daar niet hoort te zitten.

Of ik leg mijn handen op mijn hoofd en bekijk kritisch mijn scheiding. Ik check of de uitgroei er nog mee door kan of dat het écht tijd is voor een verfje.

Gelukkig heb ik óók geleerd om met liefdevolle ogen naar mijzelf te kijken. Ik voel mij dan zacht worden, ik zie mijn kwetsbaarheid én mijn kracht. Ik voel grote liefde voor de vrouw die ik ben. Voor mijn levensverhaal, voor mijn worstelingen en voor mijn lieve lijf.

Je bént niet je lichaam, het is je voertuig in dit leven. De verpakking van je ziel en je persoonlijkheid. Ze is zo oneindig wijs. Het lichaam dat je bewoont draagt jou je leven lang. Ze kan je laten huppelen van geluk, ze kan je laten huilen om je verdriet een uitweg te bieden.

Ja, ze wordt ook ouder en soms zelfs ziek. Dan nog, koester haar om alles wat ze geeft. Jouw lichaam is jouw vriend, niet je vijand. 

Heb je lieve lijf lief.

 

Ps
Ik mocht vanaf het begin meeschrijven op het Fief platform. Ik heb haar zien ontwikkelen en dat maakt mij blij! Afgelopen tijd heb ik echter bewust keuzes gemaakt. En dat betekent ook dat dit mijn laatst geschreven artikel voor Fief is. Ik wens dat ik je heb kunnen inspireren. En ik wens je alle goeds en veel geluk!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

1 Reactie

  1. Michelle

    Lieve Arianne,
    Via deze weg wil ik je bedanken voor alle mooie artikelen die je hebt geschreven. Ze hebben me meer dan eens geraakt en aan het denken gezet. Bedankt voor het delen van je ervaringen, wijsheid en oprechtheid. Veel geluk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...