Woning zoeken?

door | 5 oktober 2022 | Thuis, Wonen

Bij veel (jongere) ouderen dringt zich weleens de vraag op: wat doe ik ? Blijf ik in mijn woning wonen of ga ik op zoek naar wat anders? Maar hoe?

Soms komt die vraag omdat het huis “te groot wordt” als de kinderen zijn uitgevlogen of omdat de tuin teveel werk vraagt. Ook kan het zijn dat een andere woning meer comfort biedt. Te denken valt aan de keus voor een kleinere woning; een gelijkvloerse woning of een plaats in een woongroep voor meer aanspraak. Ook de nabijheid van familie kan een belangrijke rol spelen.

Zoek je een huurwoning in het Rijnmondgebied dan kun je je inschrijven op Woonnet Rijnmond.
Houd je inkomensgegevens en betaalpas bij de hand; de inschrijving kost € 10,– per jaar. Nadat de inschrijving, kan het zoeken beginnen. Kijk goed voor welke woning je in aanmerking wilt komen  Inkomen, leeftijd  en het aantal kamers zijn leidend. Het instellen van filters maakt het zoeken wel makkelijker.

Soms is verhuizen noodzakelijk. Er zijn verschillende gronden waarop je urgentie kunt aanvragen:
– misschien is je (gezamenlijke) inkomen zodanig gedaald dat je de huur niet meer kunt betalen of ben je mantelzorger of mantelzorgvrager;
– ook lichamelijke oorzaken kunnen je dwingen te verhuizen.

Onderzoek in zo’n geval of je (medische) urgentie kunt krijgen waardoor je voorrang op de wachtlijsten krijgt. Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Ook aan het inkomen worden eisen gesteld. Je leest er alles over op de SUWR.

Veel ouderen blijven tientallen jaren wonen in hun huur- eengezinswoning dit terwijl ze best naar een meer passende woning willen. Wanneer zij verhuizen komt er ruimte voor een gezin. Er zijn woningcorporaties die hierbij kunnen helpen. Eerder verscheen hierover al een artikel over op Fief, Senioren wonen met voorrang. Of kijk bij Woonplus naar Van groot naar passend.

Op naar een nieuwe woning!

 

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Reacties

1 Reactie

  1. Cock

    Goede info,goed om telezen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...