Juridische vragen?

door | 6 oktober 2022 | Geldzaken, Hulp

Geldzaken door
Sociaal Raadslieden

Nederland kent veel wetten en regelingen. Het kan lastig zijn om hier je weg in te vinden. Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je met regelgeving te maken krijgt. Waar je eerder nooit mee bent geconfronteerd. 

Leuke zaken, zoals gaan samenwonen, maar ook minder leuke dingen zoals verlies van je baan of een overlijden. Waar kan je dan terecht als je hier vragen over hebt?

Nederland kent een aantal organisaties waar je terecht kunt voor gratis juridisch advies, bijvoorbeeld het Juridisch Loket. Op hun website vind je veel informatie over juridische onderwerpen. Op de website van ACM Consuwijzer  kan je informatie vinden over jouw rechten als consument.

Sociaal Raadslieden
Ook bij de Sociaal Raadslieden van Minters kan je terecht voor informatie en advies bij juridische vragen of financiele problemen. De Sociaal Raadslieden ondersteunen bij vragen over werk en uitkeringen, wonen, consumentenrecht, familierecht, vreemdelingenrecht, onderwijs, maatschappelijke voorzieningen, toeslagen en belastingen. Mocht het nodig zijn dan kunnen zij helpen bij het schrijven van een brief of een bezwaarschrift. De Sociaal Raadslieden kijken breed en zijn ook goed op de hoogte van de (financiele) regelingen die binnen de gemeente gelden.  Samen met de burger bekijken zij of er van alle voorzieningen en financiele potjes die er zijn, gebruik wordt gemaakt.

Meer informatie
De Sociaal Raadslieden zijn actief in de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De dienstverlening is gratis.

Daar kan je ook de blog ‘Een dag uit het leven van sociaal raadslieden’ lezen. Wie weet maak je kennis met een van ons.

Sociaal raadslieden Minters

Hulp bij geldzaken en juridische vragen

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben werkzaam bij de afdeling Sociaal Raadslieden van Minters. In mijn werk voel ik mij als 'een vis in het water'. Het geeft voldoening om mensen die vast zijn gelopen in de wet- en regelgeving weer op weg te helpen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...