de  T van Thuis…

door | 10 oktober 2022 | Fiefjes, Verhalen

Een huis is een gebouw gemaakt van op elkaar gestapelde stenen. Soms hier en daar horizontaal een laag beton waardoor het huis etages krijgt. En ramen om naar buiten te kijken. En natuurlijk een voordeur. Wat maakt dit je thuis?

Wat een huis je “thuis” maakt breng je zelf mee. Door de manier waarop je het inricht.  En de personen waarmee je in dat huis gaat, wonen bepalen dat. Het zou best kunnen dat de buurman zijn huis heel anders inricht. Dat is dan zijn “thuis”

Ik heb nog nooit een huis horen klagen als er met een boor gaten ingeboord werden om schroeven in te draaien om een schilderij op te hangen. Het schilderij maakt het verschil. Daardoor wordt het jouw thuis.

Helaas is er lang geleden in korte tijd drie keer bij ons ingebroken. De eerste keer liepen de inbrekers nog binnen toen ik thuis kwam. Het hele huis was overhoop gehaald. 

Plotseling was ons huis niet meer ons thuis. Het huis was onze vijand geworden. Sieraden van mijn oma waren gestolen. Ze waren niet kostbaar, maar je krijgt ze nooit meer terug.

Daar kan je lang en breed over gaan piepen, maar dat schiet echt niet op. Dan ga je op zoek naar een ander huis waar je dan opnieuw een thuis van maakt. In ons geval naar Maassluis, in een appartementen gebouw. Je  verzamelt weer spullen waar je aan gehecht raakt. Zo krijg je  een nieuw thuis.

Mijn hele leven heb ik naar  dezelfde klok gekeken. Die was van mijn ouders. Uiteindelijk is deze klok overleden. Nu heb ik een andere klok zelf gemaakt.

Ik hoop dat deze klok later naar mijn zoon en schoondochter verhuist. Dan kan hij zeggen: die klok heeft mijn moeder gemaakt. Een nieuw thuis!

 

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

 1. Jan

  Wat mooi beschreven Marijke. Na de inbraak was het jouw huis niet meer.
  Dat je jezelf dan niet meer thuis voelt in je eigen huis kan ik me heel goed voorstellen.
  Gelukkig heb je een nieuw thuis gevonden in Maassluis.
  Geniet samen van jullie nieuwe thuis!

  Groetjes,
  Jan

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *