Egyptisch wonen

door | 11 oktober 2022 | Wonen

Wat is er heerlijker dan wonen in een huis dat voelt als een deken die om je heen zit?

Je kan een huis laten bouwen, kopen of huren maar dan doe je dat (meestal) alleen als  je er een goed gevoel bij hebt. Echter een huis zelf bouwen dat is wel even een dingetje…… en daar zit dan ook nog een verschil in wát voor huis je gaat bouwen. Ad, een kennis van me, heeft de stap gewaagd en bouwde een heel bijzonder huis. 

Het is zo’n 35 geleden dat de gemeenteraad in Schiedam een positief besluit nam voor de bouw van piramidewoningen op het Faassenplein. De bedoeling was dat de 16 potentiële eigenaren zelf het casco, dat alleen geleverd werd, moesten afbouwen. Binnen de Stichting Piramidewoningen Schiedam is toen een bouwgroep geformeerd en kon men aan de slag.  Wel zocht men naar een aannemer die ervaring had met houtskeletbouw, eentje die zijn nek in een experiment wilde uitsteken. Die werd gevonden!

Aangezien Ad (bijna) alles kan en overal verstand van heeft, is het hem net als de anderen gelukt. Van aanleggen riolering en elektriciteitsleidingen tot het plaatsen van muren en plafonds. Ook de indeling van de kamers, keuken, toilet, badkamer en de kamer in de punt van de piramide. Je gelooft het toch niet als je daar in de huiskamer aan een kopje koffie zit?

 

Ad heeft toen ook al met het milieu rekening gehouden. Bouwde met milieuvriendelijke materialen. Voor het heien is onder andere gebruik gemaakt van houten palen. Ook nu is Ad nog steeds milieubewust bezig. De tuin om zijn huis zit vol met uitvindingen om het regenwater op te vangen en met ingenieus apparatuur de planten, struiken en bomen op afgestelde tijden te sproeien. Natuurlijk heeft hij ook een ‘tuinkeuken’ gemaakt met alles d’r op en d’r an!

Kortom, Ad’s huis is ‘gewoon’ pasklaar gemaakt!

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Ruud

    Wat een mooi verhaal Petty

    Antwoord
  2. Quinten

    Onwijs leuk om het verhaal achter deze woningen te horen. Ik fiets er al mijn hele leven langs.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *