Een bijzondere liefde

door | 12 oktober 2022 | Fiefjes, Verhalen

Na het gebruikelijke vreugdevuur van kerstbomen die over en weer gejat werden door het Witte Dorp en Spangen, liep Kees in de nacht van 1955/56 met z’n vrienden in Spangen. Ze waren op zoek naar nog wat vertier …

… toen er twee meisjes achter hen “Shine on harvest moon” liepen te zingen. Terwijl de meisjes hen passeerden pakte Kees de hand van het meisje dat het dichts langs hem liep vast en liep zingend met hen mee. Die hand liet hij niet meer los. Adri’s hand! Zij was toen 15 en hij 18.

Ze hadden 3 jaar verkering toen Adri het uitmaakte omdat haar vader het maar niets vond dat ze met een katholiek jongen ging.  Hij wist Adri over te halen de verkering uit te maken door haar een scooter te beloven. Daar trapte Adri in. Hun wegen scheidden.

Beide traden met een ander in het huwelijk. Adri voelde voor haar echtgenoot bij lange na niet wat ze voor Kees voelde en het huwelijk liep dan ook na 5 jaar stuk. Kees had een goed huwelijk maar zijn echtgenote werd langdurig ziek en overleed. Niet veel later dacht hij aan Adri en ging op zoek naar haar. Adri woonde inmiddels in Breda maar dat vormde geen enkele belemmering voor Kees. Zodra hij haar gevonden had nam hij telefonisch contact op.

Toen Adri opnam vroeg hij: : “Ben jij die juffrouw die een paar jaar bij mij achter op de motor heeft gezeten?” “Ja, dus dan moet jij Kees zijn!

Het resultaat was dat Adri binnen de kortste keren de trein naar Schiedam nam waar Kees haar op stond te wachten. Direct reden ze naar Spangen naar de plek waar zij elkaar voor het eerst gekust hadden.

Om een lang verhaal kort te maken: Adri en Kees zijn nu al weer 8 jaar heel gelukkig samen en hebben op de plaats van de eerste kus hun ringen uitgewisseld.

Zo zie je maar: je bent nooit te oud voor de liefde!!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik heb een lieve zoon en schoondochter en sinds bijna 2 jaar is een heel lang gekoesterde wens in vervulling gegaan door de komst van een prachtige kleindochter waar ik enorm van geniet. Daarnaast houd ik heel erg van zingen en golf.

Reacties

1 Reactie

 1. Jan

  Wat een verhaal Wil!
  Ik heb in mijn kennissenkring precies hetzelfde meegemaakt!
  Getrouwd, gescheiden of overleden en daarna de eerste liefde weer gevonden!
  Groetjes,
  Jan

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...