Blij dat ik glij..?

door | 18 oktober 2022 | Thuis, Wonen

Waar gebeuren de meeste valpartijen? In de eigen woning! Het is goed kritisch te kijken waar in of om je huis gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Losse kleedjes zijn vaak de boosdoener. Of  propvolle kamers…of…eigenlijk elke plek waar gevaar van struikelen of uitglijden zich kan voor doen. Laat ik me nu richten op slipgevaar.

Gladde vloeren!

Al gauw kom je dan in de badkamer terecht. Nog vochtig van een heerlijk warme douche –ja, je màg koud afdouchen!– bestaat de kans dat je op gladde tegels een schuiver maakt. Meestal loopt dat goed af, helaas niet altijd.

De meeste nieuwe badkamers hebben een anti-slipvloer: tegels die bij vocht stroef blijven. Er is goed nieuws voor mensen zonder zo’n vloer: je hoeft niet meteen te gaan hakken en breken. Je kunt gladde tegels zodanig (laten) bewerken dat slipgevaar tot het verleden behoort. Dat gebeurt door het aanbrengen van een coating op de bestaande vloer zonder dat het karakter van de tegels wordt aangetast.

Voor de echt doe-het-zelvers hieronder een vrijblijvend klus-advies:

 • Eén coating die je kunt gebruiken is Universol. Dit wordt vaak door woningcorporaties gebruikt.
 • Eerst moet je de tegels goed  ontvetten en de oude kitranden vervangen (een tijdrovend klusje).
 • Na het aanbrengen van nieuwe kitranden worden de oude tegels voorzien van een primer (Disbon 481).
 • De vloer goed laten drogen en daarna egaliseren met primer
 • Als de vloer daarna weer kurkdroog is, mag de antislip-laag in kleur erop. Het geheel daarna afwerken met een deklaag.

Làten doen

Heb je geen zin in al die rompslomp of ben je gewoon niet zo handig (op dit gebied) dan is er goed nieuws. Er zijn ook bedrijven die zich bezighouden met het stroef maken van gladde vloeren. Hieronder een voorbeeld.

Eenvoudiger

Een anti-slipmat (op maat) kan ook prima helpen op een gladde tegelvloer. Hiermee heb je in elk geval een stukje vloer waarop je niet uitglijd. Uiteraard geeft een volledige anti-slipvloer meer zekerheid. En een matje is niet altijd fraai.

Kortom: neem je douchevloer eens kritisch onder de loep en kijk wat bij je past.

PS een goede tip van lezer Ann, gebruik badslippers!

Vloer veilig

Antislip coating

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Ann

  Badslippers

  Antwoord
  • Sonja

   Beste Ann,

   Wat een goede tip! Bedankt ervoor!

   Met vriendelijke groeten,
   Sonja en Tanja

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *