Doorstroomregeling

door | 24 oktober 2022 | Thuis, Wonen

Ben je 55 jaar of ouder? Woon je in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan kom je in aanmerking voor de doorstroomregeling voor senioren.

De doorstroomregeling maakt verhuizen naar een seniorenwoning extra aantrekkelijk. Je krijgt voorrang, persoonlijke begeleiding en hoeft niet meer zelf te zoeken via Woonnet. Maar de regeling biedt nog meer voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen dubbele woonlasten te betalen en kun je administratieve ondersteuning krijgen. Waarom doet Woonplus dit?

Passend wonen
Zij vinden het belangrijk dat al hun huurders passend kunnen wonen. Dat betekent dat ze iedereen een woning gunnen die past bij hun levensfase. Meer gemak en comfort en kinderen meer ruimte om op te groeien. Omdat grote sociale huurwoningen schaars zijn, wonen gezinnen nu vaak te klein. Het zou daarom fijn zijn als er meer grote woningen vrij komen. Door een deel van hun seniorenwoningen met voorrang te verhuren aan mensen die een schaarse woning achterlaten, dragen ze hieraan bij.

Waaruit bestaat de doorstroomregeling?
De doorstroomregeling bestaat uit een basispakket en een aanvullend pakket. Met dit aanvullende pakket kunnen zij maatwerk leveren. Daarover kan een verhuurmakelaar meer vertellen.

Delaila de Heer is een van de woonmakelaars van Woonplus die senioren begeleidt naar een andere woning.

“Een heerlijke baan”, vertelt ze enthousiast. “Ik vind het zo fijn om ouderen te helpen. Het is een generatie die ontzettend hard gewerkt heeft en het soms moeilijk vindt om voor zichzelf op te komen. Als het mij lukt om voor iemand op leeftijd een prettige, passende woning te vinden, voelt dat echt als een kers op de taart.”

Aanmelden voor de regeling
Wil je je aanmelden voor deze regeling? Neem dan telefonisch contact op met Woonplus. Kom je inderdaad in aanmerking voor de regeling? Dan maken zij een afspraak voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek vertellen ze je meer over de regeling en horen ze graag wat jouw woonwensen zijn.

Woonplus

brochure van de doorstroomregeling

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *