Tijd voor een hobby!

door | 31 oktober 2022 | Fiefjes, Groetjes van Fief

Er is niets zo fijn als een hobby om bij te ontspannen, je gedachten te verzetten en van te genieten. Een heerlijk tijdverdrijf. Maar wat is een hobby?

Een hobby wordt omschreven als “een ontspannende activiteit die men met enige regelmaat in de vrije tijd uitoefent. Een gevoel van persoonlijke voldoening is daarbij een belangrijke motivatie. Hobby’s worden door jong en oud uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet als betaald werk.”

Onze redactie ging ermee aan de slag. Wat vinden zij een hobby en welke hobby’s hebben zij? Gelukkig verschilden de meningen en zo ontstonden er genoeg leuke ideeën voor deze maand. Want vrijwilligerswerk, is dat nu ook een hobby? En wat als je je hobby door een beperking niet meer kunt doen? Ook zijn er hobbyclubs zoals Schiespoor of OMANIDO… Ruud doet aan geocachen en Jan maakt foto’s en films. Marijke is op zoek naar een nieuwe hobby met touwtjes… Kortom genoeg om naar uit te kijken.

Ook eropuit gaan kan een hobby zijn. Op de Fief agenda vindt je genoeg tips! En wat hebben wij zelf met hobby’s?

Ze zeggen dat als je doet wat je leuk vind, je niet meer hoeft te werken! Werken aan Fief is leuk, we kunnen onze creativiteit erin kwijt maar met die deadlines niet altijd ontspannend 😉 Wel geeft het ons voldoening dat mensen er van kunnen genieten en er ideeën op doen. In onze vrijetijd gaan we graag naar de bioscoop, weekendjes weg of maken kaartjes. Tenminste Tanja en Sonja gaat aan de wandel.

Heb jij een bijzondere hobby, laat het ons weten, dan schrijven we er graag een artikel over!

O ja en alvast een tipje van de sluier, eind van de maand komt er een leuke winactie aan!

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Marianne v.Berkel

  Ik teken en schilder in mijn vrije tijd en krijg les op de K40 en ik sport en doet aan fitnessen

  Antwoord
  • Tanja

   Leuk om te horen en zoveel hobby’s ook! Als je er eens wat over wilt delen op Fief, horen we het graag.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *