Welke hobby?

door | 2 november 2022 | Doen, Hobby's

Ik heb veel hobby’s gehad. Gewoon…omdat ik heel veel dingen leuk vind. Lezen met het boek op schoot en breinaalden onder mijn armen. En dan wil je toch weer iets anders, maar wat ga ik dan doen?

Door veel te lezen is mijn wereld verrijkt. Daardoor werd ik geïnspireerd en ben gaan reizen, bv naar Egypte waar de farao’s geleefd hebben. Wat een ervaring!

Na het reizen zocht ik weer een nieuwe hobby. Dat was wel even wat. Door mijn werk ben ik hier en daar wat versleten… Heel lang heb ik sieraden gemaakt maar dan moet je wel sterk in je handen zijn. En dat ben ik niet meer.

Ook met het spelen van sommige muziekinstrumenten is dat een probleem. De gaatjes van een alt blokfluit liggen te ver uit elkaar en die kan ik niet goed meer afsluiten. Nu ben ik koorlid van dameskoor Flair. Dat is leuk. Andere mensen ontmoeten en samen muziek maken.

Op een gegeven moment brak  corona uit. Veel dingen mochten niet meer. Gelukkig ben ik een optimistisch mens. Dus dacht ik: wat kan ik verzinnen wat wel kan, wat niet zo duur is en waar ik toch een tijdje mee bezig ben? Diamond Painting! Afgelopen week was ik klaar met de laatste!

De laatste!

Want ik doe het nooit meer! Het is niet meer dan heel veel steentjes op een voorbeeld afbeelding plakken. Het heeft me wel de corona tijd door geholpen, maar ik kan mijn creativiteit er niet in kwijt.

Stiekem ben ik aan het nadenken over iets anders. Een beetje aan het uitproberen. Kijken welke spijkertjes, in welk soort hout, ik er het gemakkelijkst in kan timmeren enz. Ben je al benieuwd welke hobby dit wordt? Wordt vervolgd…

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *