Gedachten zijn krachten

door | 3 november 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Gezondheid door
La Solvo

Je herkent het vast wel, negatieve gedachten draaien rondjes in je hoofd. Ze blijven draaien, steeds verder naar beneden, zoals bij deze trap.

Bij het zien van deze foto werd ik er draaierig van en ik dacht: “waar gaat dit heen? “

Zo gaat het ook met negatieve gedachten. Ze draaien en draaien en leiden tot niets! Je verliest je controle en zelfsturing en dat is niet wat je wilt natuurlijk. Maar weet je? Jij kiest zelf. Net als ik bij de trap.

Ik kan mezelf ook omdraaien en omhoog kijken. Daar komt zonlicht door een prachtige koepel.

Ons denken kun je vergelijken met een computer programma. Het stuurt wat je doet en je krijgt het bijbehorende resultaat. Positief of negatief, aan ons de keus. Verhoog dus het aantal positieve gedachten: bedenk dagelijks waar je dankbaar, blij en gelukkig mee bent (schrijf het op). Laat je gedachten tot rust komen door bijvoorbeeld muziek te luisteren, te mediteren, in de natuur of met dieren bezig te zijn, te tekenen, kleuren, kleien, of schilderen.

Een ander woord voor positieve gedachten is ‘Affirmaties’.

Ik geef een paar voorbeelden van positieve en krachtige gedachten. Deze sterke gedachten beginnen vrijwel allemaal met ‘ik’ en dat is niet voor niets. Ik ben gedachten zijn ontzettend krachtig.

Deze zijn voor zelfvertrouwen, zelfliefde en zelfbeeld:

 • Ik ben goed zoals ik ben
 • Ik ben trots op wie ik ben
 • Ik accepteer mezelf zoals ik ben
 • Ik ben mooi van binnen & buiten
 • Ik geloof in mezelf

Deze zijn voor gezondheid:

 • Ik ben gezond & fit, ik zit vol energie
 • Ik ben zo dankbaar dat ik gezond ben
 • Mijn gezondheid wordt elke dag beter
 • Ik eet alleen wat het beste is voor mijn gezondheid

Weet jij je om te draaien op de trap? En hoe doe je dat dan?

Ik ben benieuwd, laat je het weten in de reacties?

Print dit artikel

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben Claudia Willemse. Ik werk als VoetreflexPlustherapeut. Ik ben een Doodle liefhebber. Mijn hobby’s zijn tekenen & schilderen, lekker koken en eten met vrienden. Mijn motto is: “Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet er van te genieten”

Reacties

2 Reacties

 1. Anja

  Ik ben erg ziek geweest, ontstekingen in mijn bloedvaten van mijn hersenen. Nu slaan de medicijnen aan. Ik kan nu afbouwen. Dus ik sta voor de spiegel en zeg tegen mijzelf ‘ ik wordt iedere dag beter’

  Antwoord
  • Tanja

   Krachtig van je, Anja! Beterschap.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...