De grote kleine spoorbaan

door | 8 november 2022 | Doen, Hobby's

De grote kleine treinencompetitie een succesvol televisieprogramma, is voor het tweede seizoen op de buis. Maar in Schiedam is de vereniging Schiespoor al 35 jaar actief. Een interview met de voorzitter Johan Mol.

Vertel eens wat over Schiespoor?

De vereniging werd 35 jaar geleden opgericht door een aantal enthousiastelingen. Na een aantal omzwervingen streek de vereniging neer in een houten gebouwtje aan de Westerkade. In 2018 verhuisde de club naar een prachtige locatie aan het Spinhuispad, waar het pand wordt gedeeld met SooS Blauwhuis.

Wat doen jullie daar precies?

Wij bouwen aan modelspoorbanen. Op dit moment zijn we net met een nieuwe baan gestart. Nadat het ontwerp is gemaakt, wordt het houten frame opgebouwd. Waarna we met de invulling beginnen. Clubleden doen wat ze leuk vinden. Sommigen vinden het bouwen aan het emplacement geweldig. Anderen bouwen huisjes of leggen de wegen aan op de spoorbaan. Een kleine groep houdt zich bezig met automatisering. Kortom voor elk wat wils.

Hoe vaak komen jullie bij elkaar?

Tweemaal per week op maandag en woensdag is er een clubavond, maar leden die zin hebben om in de middag te komen bouwen kunnen ook langskomen. SooS Blauwhuis heeft de sleutel. Naast het bouwen is ook het sociale belangrijk. Gezellig met elkaar praten en een drankje drinken.

Kunnen mensen een keer komen kijken?

Ja, natuurlijk. Je hoeft niet direct lid te worden om eens een keer vrijblijvend langs te komen en de banen te bekijken of misschien al wat te doen. Ervaring is niet noodzakelijk en je hoeft niet speciaal uit Schiedam te komen.

Contactgegevens MVS Schiespoor

Secretaris:                   Carl Rijkuiter
Telefoon/Whatsapp:     06-23122986
e-mail:                         cnb.rijkuiter@hetnet.nl

Neem contact op met onze secretaris en kom een keer kijken!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *