Passie voor Lp’s

door | 9 november 2022 | Doen, Hobby's

Plaatjes draaien, wat is daar nou zo leuk aan? De wat “oudere generatie” kent het wel, als je een muziekliefhebber bent natuurlijk. Michel deelt zijn passie.

Buiten de muziek is het gevoel van een LP uit je kast pakken, het vinyl op de speler leggen en de kraak die je hoort als je de naald op het vinyl plaatst legendarisch. Daar haalt een Spotify, CD of cassette het niet bij. Het haalt iets nostalgisch bij je naar boven. Je probeert de platen die je vroeger had weer aan je verzameling toe te voegen. Ik heb tot mijn grote spijt, een jaar of 30 geleden alles weggegeven. Vervolgens krijg je een platenspeler cadeau met daarbij één LP en dan begint het weer te kriebelen.

Vervolgens vier jaar later en tot nu 150 Lp’s verder, zijn er geregeld avonden dat de TV uit blijft en alleen muziek uit de speakers galmt. Natuurlijk kun je de digitale versie opzetten. Dan hoef je niet iedere keer op te staan uit je stoel om de plaat te draaien. Maar dat haalt het bij lange na niet bij een avondje plaatjes draaien met een hapje en een drankje.

Michel is een echt 80’s kind en heeft natuurlijk alles van Queen, U2 en meer van dat soort iconische artiesten. Deze albums probeert hij zoveel mogelijk  tweedehands te krijgen, zeker omdat ze nieuw erg duur zijn. Daarvoor moet je in Schiedam zijn! Op loopafstand zitten daar vier winkels die allemaal Lp’s verkopen. Eén schenkt er zelfs een biertje bij.

Door de bakken zoeken en een “verloren schat” vinden is toch een mooie ervaring. Gelukkiger kan je mij niet maken! Deze platen hebben al een aantal rondes gehad, om het maar zo te noemen. Natuurlijk hoop ik dat ik mensen enthousiast kan maken voor mijn grote passie.

Draai ook eens een plaatje!

 

P.S. Op de foto een pronkstuk uit de collectie van Michel, een verjaardagscadeau.

Books & Records

Wij hebben een ruime keuze in Tweedehands boeken en platen alsmede strips, DVD’s, CD’s en nieuwe LP’s.

Bier en Vinyl

Een winkel in Schiedam waar je muziek kan kopen en luisteren met een biertje. Koffie kan ook! Blues, Jazz, R&B, Country, Rockabilly, Rock&Roll en Soul op Vinyl en Cd’s.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...