Dag van de mantelzorg

door | 10 november 2022 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Minters Mantelzorg

Mantelzorg? Waar komt dit woord nu eigenlijk vandaan? Iets met “de mantel der liefde”? De uitvinder van het woord is Hattinga Verschure (1971). Hij legde het als volgt uit; ‘de zorg die verleent wordt is voor mensen als een mantel, die bescherming, beschutting en veiligheid biedt’. Zorg die je als vanzelfsprekend aan je naaste geeft, uit liefde en soms misschien ook uit plichtsgevoel.

Het komt op je pad en kan in sommige gevallen 24 uur per dag iets van je vragen. Een behoorlijke opgave, wat de nodige uitdagingen met zich meebrengt om de balans voor jezelf te behouden. Zoals een mantelzorger een paar maanden geleden uitsprak tijdens het mantelzorgcafé;

“ Het is uit onvoorwaardelijke liefde, dat je blijft gaan en volhoudt. Mantelzorgers blijven zorgen, omdat ze zielsveel houden van degene voor wie zij zorgen”.

Dit verdient waardering, erkenning en soms ook extra ondersteuning. Op de Dag van de Mantelzorg is er aandacht voor de Mantelzorgers in Nederland en waardering hiervan. Mantelzorgers zijn helden! En niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Vanuit de gemeentes wordt er ook aandacht besteed aan de dag van de mantelzorg. Vorig jaar was dit voor de gemeentes Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een avond uit in het theater!

Dit jaar worden er in de gemeente Vlaardingen en Maassluis een Week van de Mantelzorg georganiseerd door Minters Mantelzorg. Er wordt een breed programma aangeboden met activiteiten ter ontspanning, plezier en vermaak. Van een High Tea tot theater en van yoga tot schilderen. We bieden mantelzorgers een moment voor zichzelf aan, waarin zij centraal staan!

Zorgt er misschien iemand voor je? Geef diegene eens een extra schouderklopje, stuur een kaartje of geef een compliment! Bij Minters Mantelzorg kun je terecht met vragen of advies over mantelzorg. Ook als het misschien lastig is de balans met alle mantelzorgtaken in het leven te behouden, denken wij graag met je mee.

Denk aan het schouderklopje!

Mantelzorg - Minters

Kijk op onze website of bel naar 010-4351022.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens. In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen, buiten zijn, yoga, muziek, familie, vrienden en drink graag een goeie kop koffie😊

Reacties

1 Reactie

  1. Marianne v.Berkel

    Ik ben Marianne ik ben 52jaar getrouwd ik heb twee kinderen een dochter en een zoon waar ik 42 jaar mantelzorger van ben .

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...