Haken saai?

door | 16 november 2022 | Administratie, Doen, Hobby's

Welnee haken is “hip and happening”. Maar hoe begin je ermee? Ik weet nog goed dat ik vroeger op school tijdens handwerkles leerde haken.

Thuis moesten we van verschillende boterkuipjes de rand afknippen en mee naar school nemen zodat we die tijdens de les konden omhaken. Zo ontstond dan een mooie mobile. Als jong meisje van een jaar of 10 haakte ik ook verschillende jurkjes voor mijn barbiepoppen. Daarna heeft het haken jarenlang stilgelegen, tot ik het een jaar of vier geleden opnieuw ontdekte.

Via YouTube kwam ik op Vonnes Creaties, een leuk kanaal waar op een prettige manier alle stappen van het haken worden uitgelegd en zo maakte ik mijn eerste omslagdoek. Ook vond ik op Facebook vele leuke pagina’s:  je hoeft het woord “haken” maar in te tikken en er komen allerlei haakpagina’s naar voren!

Hier maakte ik ook kennis met het agurimuri haken, waarbij ik terecht kwam op Yvonne’s gratis haakpatroontjes. Daar vond ik een patroon van een slagroomtaart en ik besloot de uitdaging aan te gaan. Voor mijn moeders 80e verjaardag zou ik deze gaan haken. Wat was het leuk om beetje bij beetje de taart te zien ontstaan! Op de “80” heb ik mijn eigen creativiteit losgelaten… Deze Facebookpagina is beslist de moeite waard om eens te bekijken: met de (veelal gratis) patronen kun je bijvoorbeeld de prachtigste bloemen haken!

Het leuke aan haken is om iedere keer weer te zien hoe vanuit een simpele draad iets moois ontstaat. Daarnaast is haken een hele fijne ontspanning.

Mocht je nu ook enthousiast geworden zijn maar kun je nog niet haken dan is de site haken voor beginners wat voor je.

Ik wil je alleen wel waarschuwen: haken is zó verslavend dat het soms moeilijk is om te stoppen… maar ach, is dat nou zo erg?  wink

Gek op haken

Haakpatronen.

De hippe haaknaaldjes

Een gezellige groep om je hobby te bespreken.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

4 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Reacties

4 Reacties

 1. Miss Fris

  Wat een leuke beschrijving, t is dat de tijd me nog ontbreekt, maar met deze tips achter de hand lijkt haken een stuk makkelijker én leuker!

  Antwoord
  • Cora

   Wat leuk om je reactie te lezen Miss Fris! Wie weet pak je ooit toch een bolletje wol en haaknaald in de hand en heb je wat aan mijn tips!

   Antwoord
 2. Theuny Aalbrecht

  Wat een leuk stukje Cora…en handige tips om het haken weer eens op te pakken !

  Antwoord
  • Cora

   Dank je wel voor het compliment Theuny!
   Dat is het fijne van haken hè: ben je het (even) zat dat kun je het makkelijk opbergen. Maar wanneer het weer gaat kriebelen is het een kleine moeite om weer tevoorschijn te halen!
   Veel haakplezier!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...