Meer energie!

door | 17 november 2022 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
HRC

Spierkracht blijven trainen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen? Deze vorm van trainen kan écht het verschil maken! 

Als geriatriefysiotherapeut hoor ik dagelijks wat kwaliteit van leven voor mensen betekend.

Zo was er een dame van 86 jaar die dankzij het trainen bij Powerful Ageing (“krachtig ouder worden”) vertelde dat ze sinds jaren eindelijk zonder pijn in haar rug een maaltijd kon bereiden aan het aanrecht. Dit geeft haar zoveel plezier terug in het koken. Ze vertelde ook dat ze langer het strijken kan volhouden en ook hierbij veel minder pijn heeft. Mevrouw straalde toen ze mij dit vertelde.

Het zijn dagelijkse handelingen waarbij we niet altijd stil staan wat dit fysiek van ons vraagt. Mevrouw heeft dankzij het trainen meer energie en voelt zich stabieler op de been. De activiteiten die eerder veel pijn en energie kosten nu minder moeite. Mevrouw houdt meer energie over voor andere activiteiten, zoals een ommetje maken door de wijk of kaarten met vriendinnen. Ze is elke dag weer dankbaar dat zij niet afhankelijk is van anderen en de eigen regie kan behouden over haar leven.

Wat betekent kwaliteit van leven voor je? Zelfstandig met de auto naar de kaartclub kunnen rijden? Zelfstandig je boodschappen doen en een maaltijd bereiden? Of vrijwilligerswerk doen in het buurthuis? Een fietstocht met vrienden kunnen maken door de duinen?

Het is iets heel persoonlijks en daarom is het zo belangrijk dat er individueel aandacht is tijdens het trainen van je spierkracht. Zo kan je geholpen worden op jouw eigen niveau en kom je te weten waarom bepaalde oefeningen belangrijk voor je zijn.

Lukt het sporten niet zelfstandig, ga op zoek naar begeleiding door professionals.

Careyn plus

Medische fitness; onder begeleiding van een fysio.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een enthousiaste fysiotherapeut gespecialiseerd in ouderengeneeskunde. In mijn vrije tijd ga ik het liefst met vrienden de natuur in op de mountainbike!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...