Een warm momentje

door | 21 november 2022 | Tijd voor jezelf, Vief

Wat is het al vroeg donker hé! Niet zo gek natuurlijk maar het is wel weer wennen. Ik kan daar echt wel last van hebben. Tijd voor kleine geluksmomentjes. Gezelligheid in huis, kaarsjes aan en op de bank kruipen. Herkenbaar?

De dagen worden korter, het weer somberder dus trekken we ons terug in huis. We missen het zonnetje en ontvangen letterlijk minder licht. Veel mensen zeggen dan ook: “de blaadjes vallen, daar heb ik last van”.

Alleen is het maar net hoe je daar naar kijkt.

Ik ben jarig in de herfst en was als kind dolgelukkig als de blaadjes vielen want dan was ik bijna jarig. Dat gevoel van geluk als ik door de blaadjes banjerde, hou ik graag vast in deze periode. Een ander vindt de herfst sfeervol en geniet van de woning Herfst klaar maken. Kaarsjes aan, een warme deken (ook goed voor de gasrekenig) en lekker zitten met een kop thee. En wat denk je van een mooie herfstwandeling, schitterende kleuren in de zon.

Waar wordt jij blij van in deze periode? Het ontdekken van geluksmomentjes kunnen je helpen om fijner te leven. Deze momentjes ga je zien door je er bewust van te worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze op te schrijven.

Tip:

  • Schrijf elke avond drie geluksmomentjes van de dag op. Hierdoor ga je bewuster kijken naar geluk. En zelfs als het niet lukt, helpt het je er om de volgende dag anders naar te kijken
  • Schrijf zoveel mogelijk geluksmomentjes op, maak ze niet te groot zodat het haalbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de geur van verse koffie, een mooie ochtendzon of een heerlijk stukje chocola.
  • Kies er elke dag één uit waar je die dag bewust naar op zoek gaat.

Door er zo mee bezig te zijn en te genieten van alleen “dat moment” zul je merken dat je even een warm momentje beleeft. Er zijn ook speciale dankbaarheidsdagboeken die je kunnen helpen. Zelf gebruik ik het dagboek Vertell?s.

Durf het eens te proberen!

Bol.com

Kijk hier voor meer dankbaarheids/invul dagboeken

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *