LARP

door | 22 november 2022 | Doen, Hobby's

Live Action Role Playing. Al eens van gehoord? Dit stukje wordt net zoiets als een LARP. Het begint ergens, maar je hebt nog geen idee waar en hoe het eindigt.

Bij een larp is er een spelleiding die een verhaal verzint met plots (verhaallijnen) en er zijn mensen, “larpers” die het verhaal spelen. Er is geen publiek en er is geen tekst.

De spelleiders sturen de spelers aan. Mensen kiezen zelf voor een rol. Omdat het fantasie is kan dat van alles zijn. Er zijn larpers met puntoortjes. Anderen vinden de puntoortjes lekker en willen die opeten.  Dat geeft dus al een grote consternatie in een spel.

Wanneer er een verhaal bedacht is, wordt er een locatie gezocht, meestal buiten en dan brandt de gekkigheid los. Het is totaal niet van belang wie of wat je bent. Je rol is belangrijk!  Er zijn spelers die in het dagelijks leven een hoge functie hebben. Die leven zich dan in zo’n weekend als een dolle dwaze gek, helemaal uit. Daarna kunnen ze weer een week tegen de stress die hun baan oplevert.

Wij zijn er door onze zoon mee in aanraking gekomen. Met enige regelmaat zijn we ook naar zo’n weekend toe geweest. Daar hebben we de meest hilarische momenten mee gemaakt. Bijvoorbeeld een meisje die zich verkleedt had als poes met een lange staart. Een andere larper had zijn hond bij zich. Toestanden leverde dat op.

We hebben ook wel eens met een stuk of twintig larpers, verkleed en al, in de trein gezeten richting Archeon. Toen kwam er een controleur en ik dacht “ojee!” Maar de controleur vond het hartstikke leuk. Hij zei: “ze reizen zo vaak met de trein geven nooit problemen.”

En dat is vooral hetgeen me na al die jaren is bij gebleven. Die mensen zijn allemaal zo buitengewoon aardig.

Nieuwsgierig geworden?

LARP Platform

Informatie over LARP in Nederland en België.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Sinds een paar jaar wonen Jerry mijn man, en ik in Maassluis. Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg en welzijnszorg. Mijn grootste passie is muziek.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  • Sonja

   Beste Therry,
   Dank je wel voor de reactie. Het LARP platform wordt al onder het artikel genoemd. Wil je de lezers nog iets anders meegeven?
   Groetjes,
   de Fief redactie

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *