Samen leuke dingen doen

door | 24 november 2022 | Doen, Vrijwilligerswerk

Doen door
Zonnebloem

De Zonnebloem wil, met hulp van heel veel vrijwilligers, het welzijn bevorderen van mensen die langdurig ziek zijn of een lichamelijk beperking hebben, vooral diegenen onder hen die dreigen te vereenzamen. We willen mensen vooral gezelschap en gezelligheid bieden, de mogelijkheid er even uit te zijn, de ‘kers op de taart’.

Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Aan lekker bijkletsen of samen iets leuks doen. Maar wie een lichamelijke beperking heeft, is misschien vaker alleen dan hij of zij zou willen. De vrijwilligers van de Zonnebloem komen langs aan huis, voor een praatje,  samen iets doen of gaan samen op pad. Een drankje op een terras, een wandeling door het park,  naar een museum, een concert of samen even winkelen. Deelnemers kunnen natuurlijk ook onderling afspreken, eventueel met hulp van de Zonnebloem.

We helpen met regelen van vervoer en  begeleiding,  aangepast zodat iedereen lekker kan genieten. Momenten waar deelnemers en vrijwilligers  naar uit kunnen kijken en mooie herinneringen aan hebben.

Helpen als vrijwilliger
Kun je je op allerlei manieren inzetten: dagjes uit organiseren, mensen thuis opzoeken of samen eropuit, of op de achtergrond dingen regelen.

Helpen bij groepsactiviteiten
Naast het huisbezoek organiseren de 3 afdelingen ook allerlei uitjes en activiteiten. Bijvoorbeeld met elkaar naar een dierenpark, een museum of een andere bezienswaardigheid, strandrups, op pad met scootmobiel en  bijeenkomsten waar ontmoeting en samen iets leuks doen centraal staat zoals creatieve middagen, soos, bingo.

Helpen als bestuurslid of expert
Heb je vanuit je beroep of achtergrond specifieke kennis of vaardigheden die van pas kan komen bij het reilen en zeilen van een afdeling? Bij de Zonnebloem kun je leuk bestuurswerk doen, je bezighouden met de PR van een afdeling, sponsoring, deskundigheidsbevordering , nieuwe activiteiten, digitalisering enzovoort. Jouw kennis, kunde en enthousiasme is van belang om deelnemers een leuke ervaring te bezorgen.

Kortom er is altijd wat te doen bij de Zonnebloem!

In de buurt

In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn actieve Zonnebloem afdelingen. Zo kan iedereen ook in de eigen buurt meedoen. We maken gebruik van elkaars successen en grotere activiteiten organiseren we samen. Wil je deelnemer of vrijwilliger worden bij de Zonnebloem? Neem contact op met een afdeling bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.

Maassluis  Debby van Veen  debby_van_veen@hotmail.com

Schiedam Gerda Goudswaard  010-4712501  gcgoudswaard@gmail.com

Vlaardingen Angeline Verburg 010-4354898  angelineverburg@hetnet.nl

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik zoek graag met anderen naar manieren om het leven een beetje mooier te maken, het leukste vind ik als mensen zelf actief worden in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...