Van je hobby vrijwilligerswerk maken

door | 25 november 2022 | Doen, Vrijwilligerswerk

Hoe mooi is het om met je hobby andere mensen én jezelf gelukkig te maken? Dat kan met vrijwilligerswerk!

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten: iets waar je veel buiten bent of juist veel binnen, met veel mensen om je heen of slechts één iemand, je kan er veel tijd aan besteden of een uurtje per week. Als je bijvoorbeeld van koken houdt, kan je andere mensen laten meegenieten van jouw kookkunsten. Wie van fietsen houdt, kan iemand blij maken door samen een ritje te maken op een duofiets. Vind je het leuk om te handwerken? Wellicht kan je iemand leren hoe dat gaat! 

Iemand die enthousiast wordt van vrijwilligerswerk, is Mari Anne Pullens. Zij doet vrijwilligerswerk bij HipHelpt, om buurtgenoten met een hulpvraag te helpen. Ze vindt het fijn om onderdeel te zijn van een mooi team en om andere mensen blij te kunnen maken. Bovendien is het handig dat ze vrijwilligerswerk kan doen, wanneer het voor haar uitkomt. Het vrijwilligerswerk houdt haar jong: Mari Anne is 70 jaar, maar ze voelt zich 35!

Er is één gebeurtenis op haar vrijwilligerswerk die Mari Anne is bijgebleven in positieve zin. Er was een mevrouw die net was verhuisd om dichter bij haar kinderen te kunnen wonen. Ze had hulp nodig met klusjes in haar nieuwe woning, maar in de coronatijd was het lastig om dat te vinden. Ze belde HipHelpt en binnen een week waren er vrijwilligers om haar te helpen! Nu is deze mevrouw ook vrijwilliger: ze helpt ouderen wanneer zij naar het ziekenhuis moeten of als zij hulp nodig hebben met opruimen. Bovendien heeft Mari Anne er een fijne vriendschap aan overgehouden.

Doe jij ook vrijwilligerswerk? Of zou je het leuk vinden om met vrijwilligerswerk te beginnen? Neem dan een kijkje bij Klik!

Klik vrijwilligers

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...