Vrijwilligers bedankt!

door | 7 december 2022 | Doen, Vrijwilligerswerk

7 december is de nationale dag van de vrijwilliger! Als je vrijwilligerswerk doet, word je op die dag in het zonnetje gezet door de gemeente voor al dat geweldige werk wat je doet. Als je (nog) geen vrijwilligerswerk doet, is het interessant om te weten wat de voordelen zijn van vrijwilligerswerk. Waarom zou je vrijwilligerswerk willen doen?

Een belangrijk voordeel is dat vrijwilligerswerk zorgt voor een geluksgevoel. Dit is uit een onderzoek gebleken: van mensen die vrijwilligerswerk doen, gaven meer mensen hun geluk het cijfer zeven of hoger dan de mensen die geen vrijwilligerswerk doen. Naast het geluksgevoel, zorgt het vrijwilligerswerk ook voor meer sociale contacten. Je ontmoet andere vrijwilligers en ontmoet mensen die door jouw vrijwilligerswerk geholpen zijn.

Daarnaast kun je nieuwe dingen leren door het doen van vrijwilligerswerk. Misschien ben je niet gewend om met een computer om te gaan? Dan kan iemand binnen het vrijwilligerswerk je dit uitleggen. Of misschien ontdek je dat je een ster bent in organiseren, in het bieden van begeleiding, of dat je heel goed bent in luisteren. Verder ben je actief bezig, waardoor vrijwilligerswerk voldoening geeft. Als laatste is vrijwilligerswerk heel leuk om te doen!

Als je vragen hebt of gewoon meer wil weten over vrijwilligerswerk, neem dan een kijkje op de website van KLiK!

Een fijne dag van de vrijwilliger toegewenst!

Klik

meer informatie over vrijwilligerswerk

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *