Balans is beweging!

door | 8 december 2022 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

De meeste bedrijven hebben een strategisch plan met een pakkende titel. Ik werd geïnspireerd door de titel van het strategisch plan van Rogplus voor 2022-2024.

Hoe is het met uw eigen balans en beweging?

Voor mijzelf is het zo dat ik in balans kom bij bewegen. Als ik niet in beweging kom raak ik uit balans en word chagrijnig en stijf. “Rust roest” zeg ik vaak.

Zo zijn er ook mensen die niet vrolijk worden als ze moeten bewegen. Bij bewegen en zeker bij actief bewegen worden 4 gelukshormonen aangemaakt te weten, serotonine, dopamine, endorfine en oxytocine.
Ik ga niet verder in op de werking van deze hormonen, maar het is wel zo dat deze geprikkeld kunnen worden door bewegen. Met name buiten bewegen met een licht verhoogde hartslag is helemaal goed. Een goede wandeling of fietstochtje doet iedereen goed en neem daarbij ook een stuk fruit mee, dan heb je twee in één.

Wat de balans betreft kan je thuis makkelijk een paar oefeningen doen:

  • Zo kan je tijdens het tandenpoetsen eens op één been gaan staan.
  • Buk je om iets van de grond te pakken, doe dat eens op één been.
  • Probeer eens over een rechte lijn te lopen.
  • Maak eens een hupje op je tenen en probeer dan stil te blijven staan.
  • Sluit al staand je ogen en probeer stil te blijven staan.

Dit laatste kan je ook in de natuur doen, sta stil, sluit je ogen en wordt bewust wat je voelt en ervaart. Wat zou dat met je doen? Wordt je hier rustig van of juist niet?

In eerdere items van Fief vind je veel informatie over waar en hoe je kan starten met bewegen.

Bijvoorbeeld bij de triminstuiven van de gemeentes, walking sports (handbal, voetbal, hockey, tennis in rustig tempo), fysiofitness, of wandelen met een familielid, buur of vriend enz enz.

Succes!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...