Dineren in de tram

door | 28 december 2022 | Eropuit, Uitgaan

Een nieuwe ervaring opdoen! Ik wilde iets bijzonders doen met de kerst en zat een beetje te googelen, toen ik bij de RotterTram uitkwam. Wat een leuk idee: een viergangendiner geserveerd krijgen terwijl je door Rotterdam gereden wordt. Het kost wel een paar centen, maar dan heb je ook wat!

Ik besloot te reserveren voor 3 personen en een kind met de vraag of die kleine van 3 jaar gewoon van onze borden mee kon eten. Dat kon maar wel tegen betaling van 30 euro!!  Alsof je een blik opentrekt!! Maar ik snap het wel want de plaatsen worden natuurlijk “verkocht”.

Eerste kerstdag stonden we ruim op tijd bij het startpunt op Het Willemsplein. Je kunt het risico niet nemen om te laat te komen want de tram heeft rekening te houden met het overige tramverkeer en moet dus op tijd vertrekken.

Keurig op tijd kwam de tram aanrijden en iedereen kreeg een tafel toegewezen door de met een kerstmuts getooide chef kok. Toen we allemaal een glaasje bubbels voor ons hadden, vertelde hij dat we drie uur door Rotterdam zouden rijden terwijl ons diner geserveerd zou worden. Boven de tafels hing een tablet waarop we de route konden volgen mochten we in het donker of door de beslaande ruit het niet goed kunnen zien. Bij ieder raam hing overigens een speciaal doekje om de beslagen ramen weer doorkijkbaar te maken. Er was echter niet tegen het beslaan op te werken als je in een betrekkelijk kleine ruimte met zoveel mensen een warme maaltijd zit te nuttigen!

Maar dat deed niets af aan de lol. Het was erg gezellig, het eten was lekker evenals de bij iedere gang geserveerde wijn. Ik had er niet op gerekend (weer niet goed gelezen) dat de drank inclusief was waardoor de prijs achteraf nog wel mee viel.

Het was een bijzondere ervaring maar wil je echt wat van Rotterdam zien dan kun je beter voor een lunch kiezensmile

Rottertram

Beleef de stad tijdens een culinaire rondrit in ons rijdende tramrestaurant. De historische RET-tram uit 1969 is omgebouwd tot de RotterTram.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *