Gezonder leven

door | 3 januari 2023 | Gezondheid, Vief

Gezonder leven, hoe doe je dat? Hoe kom je uit je ingesleten patronen om je ook in de toekomst goed te kunnen blijven voelen. Misschien kan de leefstijlcoach je helpen?

Het nieuwe jaar is een moment om na te denken over de toekomst. Soms begint dat met goede voornemens, ik schreef daar vorig jaar al een artikel over. Maar volhouden blijft lastig. Misschien wil je wel gezonder leven door anders te eten, meer te bewegen binnen je mogelijkheden, of je te kunnen ontspannen.

Misschien is de “mijn leefstijl coach” wat voor jou, Deze gratis app is een samenwerking tussen zorgverzekeraar VGZ en Albert Heijn en concentreert zich op drie gebieden: Eten en drinken, sporten en bewegen en slapen en ontspannen.

Naast de app zijn er ook interessante Webinars geweest. Streams van deze onlinebijeenkomsten en nog meer nuttige tips kun je vindt onder deze link

Samen met bekende Nederlanders als meester-kok Rudolph van Veen en huisarts Tamar de Weijer ga je aan de slag en kun je een doel kiezen. Bij ieder doel vind je een serie oefeningen die programma’s heet. Start je zo’n programma dan krijg je iedere dag ook een seintje om je oefening te doen. Binnen “slapen en ontspannen” doe ik nu het zelf het programma mediteren. Dat klinkt zweveriger dan het is, probeer het maar eens.

Na afloop van ieder les voel ik mij heerlijk ontspannen!

 

Foto eigendom van de Albert Hein beeldbank

VGZ Mijn leefstijlcoach app

Hier kun je de app downloaden, die beschikbaar is voor Android en IOS.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Willy Hazewindus

    Goed idee Ruud. Inloggen op die app lukt me echter niet. Moet jij me maar een keer bij helpen!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *