Een vitaliteitscoach??

door | 9 januari 2023 | Gezondheid, Vief

Vief door
Monique

Hi, mijn naam is Monique en ik heb de eer gevraagd te zijn als gastschrijver voor Fief . Dus lijkt me het wel zo leuk om me even eerst voor te stellen.

Ik ben 51 jaar, getrouwd met Udo en heb 2 zoons, van 16 en 12 jaar. Tot mijn 49e heb ik gewerkt in de zakelijke wereld maar daarna heb ik een grote carrière switch gemaakt. Nu was er eindelijk de mogelijkheid om iets met mijn medische belangstelling te gaan doen. Ik heb diverse opleidingen gedaan (o.a. hormoon coach, stress & burn out coach) en ben dit jaar gestart met mijn eigen praktijk als Vitaliteitscoach. Een wat? Een vitaliteitscoach 😊.

Wat doe ik dan precies? Nou, ik help mensen weer grip te krijgen op hun gezondheid door ze enerzijds te laten zien waar klachten door kunnen ontstaan en anderzijds wat ze er zelf allemaal aan kunnen doen om klachten te verminderen. Want, we kunnen namelijk veel meer dan dat we zelf denken.

Dat daar een enorme behoefte aan is, zie ik terug aan het feit dat Nederland op dit moment 10 miljoen chronisch zieken heeft! Dat is veel meer dan de helft van Nederland. En dat terwijl we op dit moment ook ons hoogtepunt zijn qua medische kennis.

Dus, deze twee lijken niet optimaal op elkaar aan te sluiten. En voor veel chronische ziekten klopt dat ook: heel vaak zijn leefstijlfactoren hiervan de oorzaak. Wat zijn dat dan precies: leefstijlfactoren? Je kan dan denken aan stress, voeding, beweging, ontspanning, je mindset (hoe kijk je naar jezelf en de wereld), slaap en je sociale contacten.

Over deze dingen ga ik schrijven. Natuurlijk doe ik dat op zo’n manier dat je er zelf mee aan de slag kan, en zo kleine veranderingen kan maken in je leven die dan weer bijdragen aan jouw vitaliteit.

Ik heb er zin in, dus tot de volgende keer!

Monique Vitality Warrior

Van klacht naar kracht!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Hi, mijn werk doe ik vooral met plezier! Voor mijn ontspanning zoek ik heel graag de zee op. Ook vind ik afspreken met vrienden in een cafe of restaurant heel fijn en ben ik dol op fotografie, lezen en reizen.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...