Everybody needs a friend…

door | 11 januari 2023 | Doen, Hobby's

Herken je deze uitspraak van Bob Ross nog: de kunstschilder die in de jaren negentig regelmatig op tv te zien was met de serie ‘The Joy of Painting’?

Met zijn typerende zachte, vriendelijke stem en grote krullenbos liet hij zien hoe je de mooiste landschappen kon schilderen. Naast glooiende besneeuwde bergtoppen verschenen op het doek hutjes, struiken en kleine beekjes en kregen bomen vrienden: want, zo zei Bob Ross altijd, iedereen heeft een vriend nodig.

Een jaar of 25 geleden heb ik eens een Bob Ross schilderworkshop gedaan. Ik kan me nog herinneren dat ik daar erg veel plezier in had.

Afgelopen oktober werden er tijdens ‘Maand van de Ontmoeting’ in Maassluis diverse activiteiten georganiseerd. Zo was er ook een schilderworkshop en een workshop aquarelleren. Aan beide heb ik meegedaan en ik kwam erachter dat ik het schilderen toch wel erg leuk vind. Ik was zo enthousiast dat ik diverse materialen heb aangeschaft, al is het er nog niet van gekomen om thuis met verf en doek aan de slag te gaan.

Bij toeval zag ik dat er afgelopen december een Bob Ross schilderworkshop werd gegeven. Ik heb me daar toen voor opgegeven en heb, passend bij het jaargetijde, een mooi winterlandschap gemaakt. Het schilderij werd dit keer gemaakt met olieverf, een voor mij nieuwe techniek. Wat was ik aangenaam verrast door het eindresultaat! Zelfs de twee konijntjes op de voorgrond waren leuk gelukt!

In het voorjaar wordt er weer een Bob Ross schilderworkshop gegeven. Hou de Fiefagenda in de gaten voor de exacte datum.

Dit keer zal het een schilderij met bloemen worden. Ik verheug me er nu al op!

Ook denk ik erover om een schildercursus te gaan volgen en wie weet… hangen er nog wel eens schilderijen van eigen hand aan m’n muren. De tijd zal het lerenembarassed

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *