De Zonnebloem Schiedam

door | 12 januari 2023 | Doen, Vrijwilligerswerk

Vrijwilligersorganisatie door
Zonnebloem

Met ca 400 gasten en  50 vrijwilligers heeft de afdeling  Schiedam de handen aardig vol, zeker gezien het grote aantal activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd.

De plannen voor 2023 zijn inmiddels bekend en opnieuw is er sprake van een goed gevulde agenda. We kunnen onze gasten een mooi programma aanbieden met voldoende afwisseling . Het varieert van reisjes met de bus, etentjes op diverse locaties zowel met een grote groep in een bus maar ook bijvoorbeeld één vrijwilliger samen met 3 gasten.

Buiten de uitstapjes van de bezoek vrijwilliger met zijn of haar vaste gast, is er heel vaak iets te doen. Met gepaste trots kunnen we zeggen daarin uniek te zijn. Er is een prima sfeer in ons team. Het is belangrijk voor de sfeer om elkaar goed te leren kennen.

Zo hebben we bv de groepsapp “ladys-Night” (ja alleen voor de dames) een film en daarvoor samen eten. Dikke pret. In januari hebben we een nieuwjaar receptie voor alle vrijwilligers en partners. Zo worden partners regelmatig ook vrijwilliger! Ook spontane ideeën worden voorgesteld en door geappt. Sluit maar aan hoe meer zielen hoe meer pret.

Voor de scootmobiel gasten wordt er bij goed weer een tochtje met begeleiding geregeld zodat we de gasten in optocht veilig door het verkeer kunnen begeleiden. Voor de bijscholing worden cursussen gegeven in bv rijden met een rolstoel. Lijkt gemakkelijker dan het is wink Een cursus EHBO is eveneens een terugkomende activiteit voor ons team.

Als bovenstaand je aanspreekt : meld je aan!

Ook als gast ben je welkom bij ons, als je in Schiedam woont ( ja dat moet wel voor Zonnebloem Schiedam) en voor de eerste keer je meld, dan wordt er een kennismaking gesprekje op de agenda gezet.

Voorop staat het plezier van zowel de gast en zeker ook van de vrijwilligers, want zonder plezier staat alles stil. En als je als vrijwilliger er plezier in hebt, hou je het langer vol.

En als laatste wil ik meegeven: Bij de Zonnebloem is er meer mogelijk dan je denkt.

Zonnebloem

Vrijwilligers gezocht.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Als voorzitter ben ik super trots op ons team in Schiedam. Er wordt hard gewerkt om onze gasten telkens weer een fijne dag te bezorgen. Het geeft zoveel energie als je mensen blij kunt maken.

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Wat doen jullie prachtig werk Gerda!
    Zo veel vrijwilligers die mensen met een beperking iets moois bieden. Even weg.
    Mijn ouders zijn vaak mee geweest met reisjes van de Zonnebloem. Altijd hadden zij het heel erg leuk. Mijn moeder was vanwege een hersenbloeding lichamelijk beperkt. Zij genoot.
    Zou je zeggen, niet iets voor jou als vrijwilliger? Ik doe al vrijwilligerswerk, maar erg veel waardering voor jullie!!!
    Met terugwerkend kracht dan namens mijn (overleden)ouders.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...