Boom eruit, bollen erin!

door | 19 januari 2023 | Tijd voor jezelf, Vief

Mantelzorg door
Saar aan Huis

Ik kreeg een aantal jaren geleden de tip van een lieve vriendin, die mij zei “Vergeet niet bollen te kopen in januari, het is de maand van de depressivisering en bollen helpen.” Het woord ben ik nooit meer ergens tegen gekomen laughing  maar het is wel blijven hangen én de bollen staan hoor, variatie met narcis, blauwe druifjes & uiteraard hyacinten.

Het geeft zo’n heerlijke vrolijke noot in misschien wel een beetje grijze maand, zo na de feestdagen. Voor mij ook de bewustwording dat het hele jaar eigenlijk nog leeg is en we alle dagen letterlijk en figuurlijk nog in kunnen kleuren, doelen stellen, misschien wel (goede) voornemens, of juist niet. Alles is nog mogelijk.

Aan het einde van de dag schrijf ik voor het slapen gaan 3 dingen op waarvoor ik die dag dankbaar ben geweest. Inmiddels een goede 2 weken onderweg en het werkt heerlijk, ik kan het je aanraden. Je geeft aandacht aan het positieve en dat komt de rust weer ten goede.

Laat mij voor nu maar even heerlijk genieten van deze grijze maand. Ik neem de tijd om te ontspannen, bij te komen en de batterij op te laden. 

Ik kwam de volgende oefening tegen in een agenda van Essencio. 

Dit heb je nodig:

  • Camera
  • Uitgestippelde route
  • Oog voor detail
  • Een open houding en blik

Wandel en kijk goed om je heen, waar in de natuur zie je rust & waar zie je beweging. Maak hier foto’s van, bekijk thuis de beelden en reflecteer op wat je ziet.

Wat doet dit met je? Kun je patronen uit de natuur herkennen in je eigen leven? Misschien komt er iets naar boven waar je mee aan de slag wilt dit jaar.

Veel plezier!

Essencio

Inspiratie over waardevol leven.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...