Prettig Wonen in Vlaardingen

door | 25 januari 2023 | Doen, Ontmoeten

Vorige week ging ik op de koffie in een gezellige woning aan de Zwaluwenlaan Even, om kennis te maken met Prettig Wonen.

Op de eerste etage van dit 14-verdiepingen hoge flatgebouw werd ik welkom geheten door Angeniek die met een aantal vrijwilligers deze ontmoetingsplek runt.

Ik hoorde de dames al toen ik naar de huiskamer liep want ja, die voeren meestal wel de boventoon! Een kopje koffie werd voor me ingeschonken en even later kwam Val, een bestuurslid, naast me zitten. Hij vertelde dat er binnenkort weer een overleg is om te kijken of Prettig Wonen definitief kan blijven. Uiteraard komen de financiën dan weer om de hoek kijken.

Ook Arnold schoof even aan en bleek eveneens een harde werker voor Prettig Wonen te zijn. Hij doet erg veel en houdt voor zowel de bewonersvereniging als voor Prettig Wonen ‘de portemonnee’ in de gaten!

Maar wat is Prettig Wonen nu eigenlijk?

Vanuit de Huurdersraad, Waterweg Wonen, Gemeente en maatschappelijke organisaties is in 2019 een pilot gestart voor Prettig Wonen in de complexen aan de Fazantlaan, Zwaluwenlaan Oneven en de Zwaluwenlaan Even. In elke flat is door de woningcorporatie een woning beschikbaar gesteld om te gebruiken als  ontmoetingscentrum. Hier biedt Prettig Wonen ondersteuning en activiteiten aan. Dit om het dagelijkse leven van bewoners makkelijker en prettiger te maken.

Na 4 jaar kan geconstateerd worden dat dit zeker is geslaagd. Dagelijks is er wel iets te doen aan de Zwaluwenlaan Even. Elke maand wordt er door 2 vrijwilligers een warme maaltijd bereid die dan met elkaar gegeten kan worden in de woning of worden bezorgd. Aan de activiteiten doen per week ongeveer een 40 tal bewoners mee en zeker de koffie-uurtjes worden druk bezocht.

Kortom…… voor de bewoners is er heel goede zorg, moge dat maar zo blijven!

Wareweg Wonen

Een filmpje van wat Prettig Wonen betekent

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. B.M Nijk

  Wat leuk dat jullie iets schrijven over Prettig Wonen! Een prachtig initiatief dat navolging in andere delen van Vaardingen verdient.

  Antwoord
 2. Jan

  Hoi Petty,
  Dit is een vorm van nabuurschap. Gewoon thuis voelen in je eigen buurt, de buren ontmoeten op een speelse manier.
  En als er eens wat is kun je een beroep doen op iemand. Beter een goede buur dan een verre vriend.
  Wat een goed initiatief!
  Groetjes,
  Jan

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *