Gratis hulp bij belastingaangifte

door | 26 januari 2023 | Geldzaken, Hulp

Geldzaken door
Sociaal Raadslieden

Ieder jaar komt hij weer terug: de bekende blauwe envelop van de Belastingdienst. Voor sommigen betekent dit extra belasting betalen, terwijl anderen juist een leuk bedrag terugkrijgen.

Veel mensen vinden het invullen van het belastingformulier moeilijk of zijn bang om fouten te maken. Daarom bieden de Sociaal Raadslieden van Minters aan inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam gratis hulp bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting over 2022.

Cursus
In februari kan je een cursus ‘Hulp bij belastingaangifte 2022’ volgen waarin op een eenvoudige manier stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf de belastingaangifte kunt invullen.

Invulhulp op locatie
Heb je meer ondersteuning nodig bij het invullen van jouw belastingaangifte, dan kan je ook een afspraak maken voor de persoonlijke invulhulp op locatie in maart. Speciaal opgeleide vrijwilligers helpen onder leiding van de Sociaal Raadslieden dan bij het invullen van je belastingaangifte.

De invulhulp is aanwezig op de volgende data:
* Vlaardingen (Locatie Burgemeester van Lierplein 51, Vlaardingen)
Dinsdag 14 maart 2023, woensdag 15 maart 2023 en donderdag 16 maart 2023

* Schiedam (Locatie Bibliotheek Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam)
Dinsdag 21 maart 2023 en woensdag 22 maart 2023

* Maassluis (Locatie VraagRaak, Haydnlaan 3, Maassluis)
Donderdag 23 maart 2023

Aanmelden voor de cursus of het inplannen van een afspraak voor de invulhulp op locatie kan vanaf 1 februari via de website van Minters.

Toeslagencheck
En als je dan toch langskomt voor hulp bij de belastingaangifte 2022, laat dan gelijk checken of je recht hebt op (extra) toeslagen. Per januari 2023 is het maximale inkomen waarmee je recht hebt op toeslagen gestegen. Daardoor kan het zijn dat je eerder geen recht had op bijvoorbeeld zorgtoeslag of huurtoeslag, maar nu wel.

Je kan ook zelf je recht op toeslagen checken door een proefberekening op de website van de Belastingdienst te maken.

Minters Sociaal Raadslieden

Hulp bij geldzaken en juridische vragen

Laat een reactie achter

4 reactie(s)
Ik ben werkzaam bij de afdeling Sociaal Raadslieden van Minters. In mijn werk voel ik mij als 'een vis in het water'. Het geeft voldoening om mensen die vast zijn gelopen in de wet- en regelgeving weer op weg te helpen.

Reacties

4 Reacties

 1. Dada

  ik heb een ivf behandeling in het buitenland gedaan( helaas is het nog steeds niet gelukt) buiten de zorgverkering om daar heb ik niks gedeclareerd. Ik las op internet dat het wel aftrekbaar is en aan de woordwaarde vol doen ik ,ik heb ook alle bonnen en papieren. mag ik het indienen ?

  Antwoord
  • Tanja

   Bedankt voor het stellen van deze vraag. Wij hebben dit even voor je nagevraagd bij Martine, Sociaal raadsvrouw bij Minters, schrijfster van onze vaste rubriek. Zij geeft het volgende antwoord:

   Kosten voor IVF kunnen onder voorwaarden aftrekbaar zijn van de belastingen als zij medisch noodzakelijk zijn en niet vergoed kunnen worden vanuit de zorgverzekering.
   Ben je onder de 43 jaar dan kan je bij medische noodzaak, 3 IVF behandelingen vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Als je de kosten vanuit de zorgverzekering vergoed kunt krijgen, kan je ze niet aftrekken bij je belastingaangifte. Zie voor meer info: https://meerkosten.nl/belastingvoordeel/aftrek-zorgkosten/geneeskundige-hulp/medische-en-paramedische-hulp/

   Als je de IVF behandelingen niet (meer) vergoed kunt krijgen vanuit de basisverzekering, dan kunnen de kosten bij personen onder de 43 jaar onder voorwaarden aftrekbaar zijn van de belastingen.
   Zie voor de voorwaarden:
   https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangifte/content/kosten-ivf-behandeling

   Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de Belastingdienst, bereikbaar op telefoonnummer: 0800-0543

   Antwoord
 2. C.L.H. van Gerwen

  Ik ben in de loop van 2023 naar Spanje verhuisd. Mijn vrouw woont nog in Nederland. Weet u wat ik nu in Nederland en wat ik in Spanje moet aangeven?

  Antwoord
  • Sonja

   Beste Carolien,
   We zijn er niet in gespecialiseerd, maar we vonden op internet het volgende:
   U hebt een fiscale partner
   U woont in het buitenland, en u voldoet aan alle voorwaarden voor fiscaal partnerschap. Voor u en voor uw fiscale partner geldt: Wij berekenen uw inkomstenbelasting alleen over de eigen Nederlandse inkomsten. U kunt bepaalde inkomsten en aftrekposten in de aangifte onderling verdelen.

   We hopen dat je er iets aan hebt.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...