Herstellen van griep

door | 2 februari 2023 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

Het griepvirus heeft, nu de corona een beetje op z’n eind loopt, weer flink van zich doen gelden. Uitzieken is het enige wat je kunt doen en dan weer terug naar je oude zelf komen. Maar hoe?

Allerlei vormen hiervan steken de kop op, van keelontstekingen tot hoofdpijnen, koorts, lamlendigheid en evenwichtsstoornissen. Veelal duurt het een week of twee voordat je wat beter voelt. En met beter bedoel ik dat je dan weer iets meer energie hebt om wat te doen.

Als je weer wat energie hebt na de griep, dan kan je denken dat je zo weer terug bent op je oude niveau. In je hoofd is dat ook zo. Maar je lijf denkt daar niet zo over. Het lijf heeft hard moeten werken om het virus eruit te krijgen. Zo hard dat het de energie dat naar de spieren in de ledematen toe zou moeten gaan is gebruikt voor het wegwerken van het virus. De organen zijn immers het belangrijkste en die krijgen dan de eerste aandacht.

Maar hoe keer je daarna weer terug naar je oude niveau?

Begin eerst eens een paar oefeningen te doen die hartslag verhogend zijn op 30% van je niveau van voor de griep. Zoals bijvoorbeeld de trap een paar keer op en neer lopen. Of dribbelen op je plek. Kijk eens hoe je daarvan hersteld. Gaat dat zonder problemen? Pas dan kan je bij iedere training een stapje verder gaan.

Mocht je een tegenslag hebben doe dan weer even een stapje terug en wacht een dag of 3. Start dan weer op het niveau waar je de week daarvoor was.

Het normale herstelpatroon hiervan is dat je na een maand weer terug kan zijn op je oude niveau en misschien zelfs nog beter.

Het herstel na corona is moeilijker te bepalen. Hiervoor kan je een fysiotherapeut raadplegen en daarmee de eerste training(en) uit te voeren om te kijken waar je staat en wat je kan.

Beterschap en succes!

 

Libelle

Deze 10 cardio oefeningen geven je conditie een boost!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...