De Gids?

door | 6 februari 2023 | Doen, Vrijwilligerswerk

Ze is scherp, ze is adrem,  ze schrijft mooi, ze is wel eens haar auto kwijt, ze is oma en overgroot oma, ze is een volbloed Schiedamse  en….ze is gids. Want zij is zeer geïnteresseerd in kunst, maar ook in oude monumentale gebouwen.

Het is zaterdag 14 januari en heel slecht weer. Mijn vrouw en ik gaan naar het Stedelijk Museum in Schiedam. Aangekomen bij het Museum nemen we eerst een kopje koffie. En ja hoor, daar is zij, onze gids!

Het was zo stil dat we een privé rondleiding kregen, logisch met dat weer. Het is de voorlaatste dag van de tentoonstelling van de Schiedamse beeldhouwer, schilder, lithograaf en graficus Piet van Stuivenberg (1901-1988).

Ze heeft zich enorm ingezet om die, ook voor haar onbekende kunstenaar, in het museum te krijgen. Maar daarover schrijft zij zelf nog op Fief. Ik ben er al benieuwd naar.

Maar wat doet zij?  Vooral mensen bewust maken van mooie dingen, van kunst. Ook nu nog, op de leeftijd van 82 jaar! Tijdens de rondleiding vertelt ze enthousiast over kunst. Ze is gids op zaal in het Stedelijk Museum.  Het Stedelijk Museum is grondig verbouwd en in mei 2022 heropend. Dat is bijna haar thuisbasis. En na afloop van de rondleidingen? Naar haar welverdiende witte wijntje bij Jeneverie ’t Spul.

Maar wie is toch onze gids? Wie is die enthousiaste mevrouw?

Dat is Petty, ons mede redactielid van Fief. Kijk naar onderstaand filmpje hoe zij museumbezoekers enthousiasmeert.

Graag tot ziens in het Museum!

Stedelijk Museum Schiedam

Er zijn altijd verschillende tentoonstellingen te zien. Benieuwd welke je nu kunt bezoeken? 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *