Van huis naar thuis

door | 7 februari 2023 | Thuis, Wonen

Laatst schreef ik over mijn toekomstige woning en hoezeer ik me daarop verheug. Dat de oplevering vertraging heeft opgelopen geeft me nu extra tijd om m’n gedachten te laten gaan over hoe ik van m’n huis een echt THUIS kan maken.

Zo heb ik me erin kunnen verdiepen voor welke vloerbekleding ik het beste kies en welke kleur het gaat worden. De muren zullen in neutrale kleuren geschilderd worden. Met bijvoorbeeld schilderijen of andere decoraties kan ik dan een afwisselende sfeer aan de wanden creëeren. 

In grote lijnen ben ik er ook uit hoe ik de woning in ga richten. Misschien komt er in praktijk van die indeling niets terecht maar dat zie ik tegen die tijd wel weer. De voorpret daarvan heb ik dan in ieder geval nu al gehad!

Een lijst van onder andere instanties waar ik mijn verhuizing aan door moeten geven en binnen welk tijdsbestek dat moet gebeuren heb ik al uitgewerkt. Dat scheelt me een hoop uitzoekerij tegen de tijd dat het zover is. Adreswijziging voor familie en vrienden kan ik in de meeste gevallen via whatsapp versturen.

Wat ik nog wel moet doen is een hoop ‘ontspullen’. Het is verbazend hoeveel een mens door de jaren heen eigenlijk heeft bewaard! Inmiddels is een en ander al richting kringloopwinkel gegaan maar ook de komende tijd zullen er nog heel wat spullen door m’n handen gaan en wat blijkt? Zo’n verhuizing is dé ideale gelegenheid om een schifting te maken tussen wat blijft en wat weggaat. En eigenlijk geeft dat best een lekker gevoel!

Hoewel ik enorm uitkijk naar m’n nieuwe woning, zie ik wel wat op tegen de verhuizing zelf. Waar haal ik bijvoorbeeld een aantal sterke armen vandaan die de zware dingen kunnen versjouwen?

Ik moet er maar op vertrouwen dat ook dat tegen die tijd goed komt wink

De utlieme verhuischecklist

Ga je verhuizen en wil je zeker weten dat je niks vergeet? Met de ultieme checklist heb je alles op een rij.

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

3 Reacties

  1. Jan Boumans

    Hoi Cora,

    Wat een mooi vooruitzicht, nieuwe woning.
    En dan…..ontspullen, geen onnodige spullen meenemen.
    Maar wat is onnodig.
    Als je spullen een paar jaar niet hebt gebruikt of gemist kun je de vraag stellen: heb ik dat nog echt nodig?
    Buiten spullen met emotionele waarde.
    Misschien maakt dit de keuze makkelijker.
    Succes!!!
    Jan

    Antwoord
  2. Caroline Breemer

    Natuurlijk gaat die verhuizing goed komen ?

    Antwoord
    • Cora

      Ongetwijfeld Caroline!?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *