14 februari… Valentijnsdag!

door | 14 februari 2023 | Tijd voor jezelf, Vief

Er zijn vele theorieën over wie Valentijn was en wanneer Valentijnsdag precies is ontstaan. Ik waag me er daarom maar niet aan dit verder te willen ontrafelen. Wat we wel weten is dat we bij Valentijnsdag denken aan liefde!

Of je nu bij Liefde denkt aan je partner, familie, huisdier, goede vriend of vriendin of misschien wel aan de natuur, het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Liefde is belangrijk en zorgt niet alleen voor een gevoel van warmte en waardering maar kan ook troost bieden en brengt ontspanning en positiviteit.

Maar weet je dat het minstens zo belangrijk is om jezelf Liefde te geven? Verwen jezelf daarom af en toe eens met een cadeautje of een bloemetje. Voor een paar euro kun je bij een supermarkt al een gezellig bosje tulpen kopen en haal je hiermee het voorjaar in huis! Of kijk eens in de spiegel en geef jezelf je allermooiste glimlach! En, als je dan toch voor die spiegel staat, breng jezelf aan het lachen door gekke bekken te trekken. Het zijn allemaal vormen van Liefde!

Liefde is dus van levensbelang. Het woord Liefde verdient van mij daarom een hoofdletter!!

Zo’n 25 jaar geleden was Valentijnsdag in Nederland nog niet zo bekend als nu en slechts een enkeling wist welke datum hieraan verbonden was. Tegenwoordig zien we in aanloop naar deze dag winkels massaal rood kleuren door de vele harten en er zijn de mooiste bloemen te koop.

Maar Liefde is natuurlijk niet afhankelijk van deze ene dag. Gelukkig maar! Laten we daarom ook alle andere dagen van het jaar de waarde van Liefde koesteren en voelbaar maken. Juist nu, in tijden dat we zien dat het op plekken in de wereld zó hard nodig is, is dat extra belangrijk!

Aan wie denk jij als je aan Liefde denkt?

 

Laat je het me weten in de reacties hieronder?

NPO 3 Film & Serie

Valentijn kijktips! Niets zo heerlijk als wegzwijmelen bij een romatische film.

Laat een reactie achter

6 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

6 Reacties

 1. Christel

  Liefde voor de natuur js voor mij ook heel belangrijk.
  In de natuur voel ik me altijd blij en rustig worden.
  Die liefde deel jij ook, dus laten we eens samen de natuur in gaan.

  Antwoord
  • Cora

   Dat doen we Christel! Ik verheug me er op!

   Antwoord
 2. T Aalbrecht

  Wat heb je weer een prachtig mooie collum geschreven Cora ..prachtig prachtig de liefde voor het schrijven van jou voel en lees je terug!
  Ook voor jou een fijne Valentijnsdag Cora 👏👏👏😘

  Antwoord
  • Cora

   Wat een bijzonder en mooi compliment! Dank je wel!❤

   Antwoord
   • Cindy Verhoeff

    Wat mooi geschreven Cora. Liefde voor woensdag dan ook moet je elke dag koesteren.

   • Cora

    Dank je wel Cindy!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *