Een band met de natuur?

door | 16 februari 2023 | Doen, Fietsen en wandelen

Gezondheid door
La Solvo

We zijn onderdeel van de natuur en de aarde is ons thuis. Maar door de drukte van alledag kan de band met de natuur minder worden. Ik wil je wat tips geven om deze relatie weer te versterken. En zo ook gelijk jezelf te herstellen!

Neem tijd voor jezelf en laat je omhullen door de natuur! Doe dagelijks een mini-meditatie, maak ééns in de week een strand- of boswandeling. Of langer, ga af en toe een weekendje of week weg, de natuur in. Verken de natuur, laat je omarmen door de bladeren, ravot met je huisgenoten en kom tot rust. Door meer tijd in de natuur door te brengen kom je tot rust en ervaar je ruimte voor jezelf.

Er is genoeg nieuws in de natuur die met liefde ontdekt kunnen worden. Kom meer te weten over de meer dan 350 wilde bijen en tweeduizend plantensoorten in Nederland. Of ken je de Velduil of de Wielewaal? Zie je een plant of dier, zoek dan de namen op. Wat je bij naam kent, herken je en hoort bij jou. Wie je bij naam kent, wil je beschermen.

Ga lekker aan de slag in de tuin om je één met de natuur te voelen. Heb je veel tegels in je tuin? Wip een paar tegels weg en zet wat planten op de open plekjes. Of plantenbakken op je balkon natuurlijk. Zet kruiden in je vensterbank. Zet een heg om je tuin in plaats van een schutting. Plant inheemse planten zoals wilgjes en laat brandnetels staan; deze zijn een feestje voor insecten en de egel. Daarna kun je genieten met je snoet in de zon de boel de boel laten. Een beetje luisteren naar de ritselende bladeren en het gekwetter van vogels en een zoemende hommel.

Want ruimte voor de natuur is ook ruimte voor jezelf!

Veel plezier!

Bol.com

Dit is een leuk boek voor een diervriendelijke tuin, terras of balkon.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben Claudia Willemse. Ik werk als VoetreflexPlustherapeut. Ik ben een Doodle liefhebber. Mijn hobby’s zijn tekenen & schilderen, lekker koken en eten met vrienden. Mijn motto is: “Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet er van te genieten”

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...