Leven in het nu

door | 20 februari 2023 | Tijd voor jezelf, Vief

Soms lees je een verhaal waar je onverwacht iets moois uit meeneemt. Zo las ik afgelopen winter  “Naar de overkant” van Santa Montefiore. Een verhaal over een familie die moet leven in het nu 

Het verhaal “Naar de overkant” gaat over Marigold die samen met haar man en dochters woont in een klein dorpje op het Engelse platteland waar iedereen elkaar kent. Marigold zorgt voor iedereen en werkt in haar winkel. Dan wordt ze wat verstrooid en gaan er regelmatig dingen mis. Dit loopt steeds verder uit de hand, ze heeft dementie. Marigold leeft en geniet in het nu. Kan de familie hierin mee? 

“Wat is er mis met nu?” is de boodschap die ik meenam uit het boek. Leven in het nu, een kreet die je vaak hoort.  

Makkelijker gezegd dan gedaan, dacht ik dan altijd. Al wist ik ergens ook wel dat het zeker voordeel kan opleveren:

  • Je hoofd is minder vol
  • Je bent veel bewuster aanwezig, geconcentreerder
  • Je geniet meer van wat je aan het doen bent
  • Je bent even niet bezig met verwachtingen van morgen of zorgen van gisteren
  • NU is leven in de realiteit.  

Toevallig of niet, vertelde de dierenarts me dat ook honden in het nu leven. Die kijken niet terug op gisteren en hebben geen verwachtingen naar morgen. Geen verdriet over wat is geweest of piekeren over wat nog zou kunnen komen. En als ik naar mijn hond kijk, relaxed en genietend werkt ‘t goed!

Natuurlijk heb je een rugzak met herinneringen die je meeneemt. Bezig zijn met de toekomst kan ook goede dingen opleveren en goed plannen geeft tijdswinst. Maar zou het niet heerlijk zijn als je gewoon kunt genieten van het nu?  

Bij mij staat het in mijn agenda als reminder, om me er bewust van te zijn. En soms lukt het me wink

Misschien is ook wat voor jou?  

Naar de overkant

Het boek van Santa Montefiore o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Happy with yoga

16 Tips om te Leven in het Nu

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *