Duurzaam voor de natuur

door | 21 februari 2023 | Fiefjes, Tips

Weleens gehoord van IVN? Of 52 weken duurzaam? Nou, ik ook niet. Ik ga jullie meenemen..

Laat ik beginnen met het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie, afgekort IVN. Dit werd op gericht in 1960. Waar of wat zouden we zijn zonder natuur? Lekker in het bos vertoeven. Een strandwandeling maken. Of dichtbij huis, gewoon genieten in Midden Delfland. Daar zie je vogels van allerlei pluimage om maar eens een beeldspraak te gebruiken. Maar ook vele andere diersoorten en insecten. Het IVN doet dus heel erg goed werk!

Jaren fietste ik dagelijks naar mijn werk in Delft vanuit Schiedam. En iedere dag was het weer genieten van de prachtige natuur. Die heb ik wel zien veranderen. Pakweg 20 jaar geleden zag ik in het voorjaar heel veel kievieten en grutto’s. Dat is tegenwoordig een stuk minder. Zonde toch?

Wil je vast een voorproefje van de komende lente in ons prachtige Midden Delfland?

Maar wat kunnen we daaraan doen?

Gewoon meedoen met 52 weken duurzaam! Iedere week een uitdaging bijvoorbeeld, je gebruikt de auto vaker dan nodig. Dat geeft uitstoot, en heeft direct effect op de luchtkwaliteit. Zeker ook in je eigen wijk. Dus als het kan, pak de fiets, dat is ook nog eens goed voor lijf en ledematen! Dat geldt ook voor de vele pakketjes die we aan huis laten bezorgen. De uitstoot is minder als we die bij een pakketpunt laten bezorgen, in plaats van dat de bezorger elk huis langs moet rijden. Zo is er iedere week een nieuwe uitdaging. Ik weet het, kan lastig zijn, dat merk ikzelf ook. Maar zo draag je wel bij aan het behoud van de natuur en het bevorderen van een beter klimaat. Alle beetjes helpen, net als het scheiden van je huisvuil. Glas, groen, tuin enz.

Doe je mee?

IVN

Zoek een natuuractiviteit bij jou in de buurt

52 weken duurzaam

52 weken duurzaam. We gaan het gewoon doen!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Cora

    Jazeker ken ik het IVN Jan!? Als ik in Limburg ben, ga ik weleens naar een lezing en heb ik ook al eens aan een wandeling en de jaarlijkse Clean-up Day meegedaan.

    Je tip over pakketbezorging is ook een hele goede! Zelf bestel ik zelden wat online maar ik zal er aan denken mocht ik nog eens wat bestellen?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *