MIjn tuin

door | 3 maart 2023 | Thuis, Wonen

Ik heb een tuin van 10 bij 5 meter, een gemiddeld tuintje voor een woonwijk. De ligging is op het zuiden, dus we kunnen vaak al rond februari in de tuin zitten. Heerlijk die eerste, niet brandende maar wel al warme zonnestralen op je gezicht.

Door de lange donkere dagen, de vochtige winterperiode,  zijn alle tegels groen uitgeslagen. Geen mooi gezicht. Dus jaarlijks ergens, in april, pak ik de hoge drukspuit. Spuit alle tegels schoon en de tuin ziet er weer als nieuw uit.

Snoeien van een paar struikjes en een klein boompje doe ik meestal in september/oktober. De hedera van de schuttingen maak ik mooi strak  met de elektrische snoeischaar. Dat doe ik tweemaal per jaar, want dat groeit best hard.

Ik noem mijn tuin altijd “het dakterras”, alleen beneden. Waarom? Gewoon, omdat die is ingericht om in te zitten. En laten we eerlijk zijn, 50 m² voor een dakterras, dat is niet gering.

Door de lange periode van thuis zijn, die we gelukkig al bijna weer zijn vergeten, waarderen we de tuin nog meer. Wat was die tuin toen een heerlijk oord om te vertoeven!

Zolang ik het werken in de tuin nog kan, blijf ik het doen. Want het is een heerlijke, ontspannende en dankbare manier van werken. Het lijf wordt weer even op een andere manier getart en dat is goed!

En als het niet meer gaat, dan nemen we een tuinman. Of wellicht samen met de buren, want die groeien in leeftijd met mij mee, dus lopen ook een keer tegen de grens aan van de lijfelijke (on)mogelijkheden.

Nou, mochten ook jullie de tuin nog moeten opknappen, veel werkplezier!

Hlprs

Vind snel iemand voor het tuinonderhoud.

UW assistent

Vind hier een tuinhulp voor €25,- per uur

Laat een reactie achter

4 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

4 Reacties

  1. Jan

    Zo Anneke, uitzicht op de Waterweg, heel mooi. Lekker veel zon op het zuiden.
    Genieten en genieten!!

    Antwoord
  2. joukje

    heerlijk vooruitzicht Jan. Ik hoop dat je nog lang van je dakterras kunt genieten. Ik geniet van mijn balkonnetje waar al veel bolletjes hun kopjes boven de aarde uitsteken en de roodborst die elke dag op vaste tijden langskomt. zo grappig op een balkon… maar er ligt dan ook lekkers voor t vogeltje klaar.

    Antwoord
    • Jan

      Dag Joukje, genieten van hetgeen je hebt en dat doe jij. Prima!!

      Antwoord
  3. Anneke

    Fantastisch om weer lekker van het zonnetje te kunnen genieten Jan,maar ik heb mijn tuin ingeruild voor een balkon op het zuiden met uitzicht op de Waterweg en dat is ook heerlijk kan ik je zeggen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *