De digiD app, heel handig!

door | 7 maart 2023 | Administratie, Geldzaken

Je Digitale Identiteit oftewel DigiD wordt steeds belangrijker. De makkelijkste manier om je DigiD te gebruiken is de DigiD app. Lees hieronder hoe je de DigiD app kunt installeren op je smartphone en hoe je deze kunt gebruiken.

Steeds vaker heb je je DigiD nodig. Of het nu is om je berichtenbox van de overheid te bekijken, je belasting in te vullen of de uitslagen van het ziekenhuis in te zien. Eerder schreven we bij Fief al over wat DigiD is en hoe je DigiD kunt gebruiken. Deze keer gaat het artikel over de DigiD app die het inloggen met DigiD vereenvoudigt. Natuurlijk moet je de app eerst downloaden. Dat kun je doen met deze link. Daarna moet je de app activeren.  Hieronder staat hoe dat gaat.

Ik heb nog geen Digid

Als je nog nooit DigiD hebt gebruikt dan kun je die aanvragen via de app. In dit instructiefilmpje wordt getoond hoe dat moet. Na drie dagen ontvang je een brief met daarin de activeringscode. Vul die in en je DigiD app is klaar om te gebruiken.

Ik heb wel al DigiD

Installeer de app en log in met je DigiD naam en wachtwoord. Daarna moet je de app activeren. Dat kan met je ID-bewijs. Hoe dat werkt zie je in dit filmpje.

Steeds meer zorgaanbieders willen dat je de DigiD app gebruikt met deze ID-check. Maar is je ID-bewijs of telefoon hiervoor niet geschikt is, dan kun je kiezen voor activatie met een SMS-code. Hoe dat werkt zie je hier

DigiD app gebruik

De DigiD app is nu klaar om te gebruiken. En dat kan op twee manieren:

  1. Inloggen bij een app of website op het apparaat waar de DigiD app op staat.
    Het invoeren van je pincode is voldoende om de website of app te openen
  2. Inloggen op een ander apparaat (bijvoorbeeld je computer)
    Op je telefoon start je de app die een koppelcode maakt van vier letters die je invult op de website. De website maakt een QR-code die je scant met je app. Daarna toets je jouw pincode in, op de app en de website opent zich

Beide methodes kun je In dit filmpje zien.

Hulp nodig?

Lees meer in ons artikel, over het informatiepunt digitale overheid. Ze kunnen je helpen bij het aanvragen van een DigiD en het installeren van de app. Deze hulp is helemaal gratis en je hoeft ook geen lid te zijn van de bibliotheek.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *