De Sportinstuif

door | 14 maart 2023 | Doen, Sporten

In de Margriethal organiseert Miep elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur een Sportinstuif voor senioren. Ik ging er een kijkje nemen!

Miep Kerklaan was al  ‘lekker bezig’ toen ik aankwam, samen met een aantal senioren. Dat doet ze al heel wat jaartjes, vertelt ze. Ze heeft zelfs nog lootjes verkocht voor de bouw van deze Margriethal. Sinds die er staat organiseert ze deze sportinstuif al.

Ik denk dat inmiddels iedereen wel weet dat bewegen zowel voor jong als voor oud goed voor je gezondheid is. In Schiedam wordt dat bewegen aangemoedigd door “Lekker bezig”. Er is een ruime keuze aan beweeg- en sportactiviteiten om aan deel te nemen.

De sportinstuif wordt gestart met een uitgebreide warming-up. Na de warming-up wordt er een kop koffie of thee gedronken met elkaar. Daarna kan iedereen zijn of haar eigen tak van sport kiezen. Zo is er een mogelijkheid voor badminton, tafeltennis, voetbal of fietsen op een hometrainer.

Op het moment van binnenkomen zijn er vier deelnemers aan het badmintonnen. Aan het einde van de zaal is er een net gespannen waarachter een flink aantal senioren aan het voetballen zijn. Zij komen iedere week en doen dat al jaren. Drie dames zitten te keuvelen op een van de bankjes die langs de kant staan. Zij hebben net aan de warming-up meegedaan en daarna een kopje koffie gedronken. Ook zij komen al een flink aantal jaren. De sociale contacten zijn hecht. Ze gaan elke week graag naar de Sportinstuif. Na afloop ff wat drinken, altijd gezellig.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom! Kom gratis en vrijblijvend een keertje meedoen om te ervaren hoe het is. Normaal kost deelname € 4,- per keer. Aanmelden is niet nodig. Vergeet uw binnen schoenen niet wink

Met de slogan “Lekker bezig” is al heel wat resultaat in Schiedam geboekt. Ik ga binnenkort op bezoek bij wijk Oost!

Instuif

Wil je meer weten? Neem contact op met beweegcoach Vincent op 06-36 53 69 73 of via vkroeze@teamsportservice.nl.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *