Doorsluizen maar!

door | 15 maart 2023 | Doen, Vrijwilligerswerk

Maassluis kent verschillende kringloopwinkels. Als fan van tweedehands spullen neem ik vandaag graag een kijkje bij De Doorsluizer in hartje Maassluis.

Ik word hartelijk ontvangen door één van de initiatiefnemers: Judith van Dijk. Zij werkte vroeger als juf maar zo’n 5 jaar geleden begon het toch te kriebelen…. Samen met goede vriendin Joëlle en met Frans, Paula en Ingrid maakte zij haar grote droom waar: een tweedehands-winkel in Maassluis!

Het doel: mensen tegen betaalbare prijzen voorzien van goede tweedehands spullen. Goed voor mensen, goed voor het milieu!

Er kwam veel bij kijken: het schrijven van een ondernemersplan , het oprichten van een stichting, het vinden van een pand en dat strippen en opknappen, een geldlening, noem maar op. Het is ze allemaal gelukt! Mooi nog om te vermelden dat De Doorsluizer, als de financiën het toelaten, ook nog eens kans heeft gezien goede doelen te steunen.

Behalve enkele betaalde krachten werken er met veel plezier zo’n 70 (!) vrijwilligers. Je kunt er lekker snuffelen maar ook gezellig een kopje koffie of thee drinken inclusief lekkere koek of stukje taart. Zo zorgt de kringloopwinkel ook nog eens voor verbinding in de buurt.

 

Nu, bijna 5 jaar later, is de Doorsluizer niet meer weg te denken uit het stadshart.

Aan de overkant, aan de Dr. Kuyperkader, vinden we Faveur, de wat meer exclusieve afdeling van de Doorsluizer.  Je vindt hier de prachtigste zaken (ook kleding)  uit een wat duurder segment. Klaar voor een tweede leven… Het is beslist de moeite waard om ook deze mooi ingerichte winkel eens binnen te lopen.

Op social media én op onderstaande website vind je alle informatie over openingstijden, de spelregels voor het  inbrengen van goederen en eventueel thuisbezorgen van je aankopen.

Ik zou zeggen, neem eens een kijkje 👀

De Doorsluizer

Een passie voor duurzaamheid én mensen.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Cora

    Wat een leuk artikel over deze kringloopwinkel Andrea!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *