Lachen met Scheurmail

door | 17 maart 2023 | Fiefjes, Tips

“De mense kenne lulle wat ze wille, 12 wijve hebbe 24 bille!” Waar vind je deze uitspraken en nog veel meer? In de Scheurmail. Weleens van gehoord?

Wie ze eigen billen brand, die mag blij zijn dat die niet andersom stond!

Scheurmail verschijnt elke werkdag om zeven uur ’s ochtends in jouw e-mailbox. Je hoeft dus geen software te installeren. Je meld je gewoon aan via de link onder dit artikel. Vindt je dagelijks teveel, kies dan voor de wekelijkse variant die op vrijdag verschijnt.

Een Ajacied komt de kroeg binnen en ziet een man met een Feyenoordpetje aan het einde van de toog zitten. ‘Rondje voor iedereen’ roept hij ‘behalve voor die kakkerlak daar’. Als iedereen zijn drankje heeft gekregen glimlacht de Rotterdammer vriendelijk en zegt ‘nou, dankjewel’. Die ajacied raakt geïrriteerd en roept nogmaals: ‘Geef iedereen maar weer wat te drinken behalve die kakkerlak, die krijgt niks’. Iedereen wordt bediend en de Rotterdammer bedankt hem opnieuw vriendelijk. Die ajacied vraagt daarop aan de barvrouw of die kakkerlak soms achterlijk is dattie hem steeds bedankt terwijl hij niks krijgt. ‘Nee’, zegt ze, ‘dat is de eigenaar van de kroeg’.

En laten we eerlijk zijn, wij wonen dan wel in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis, maar rotjerknor zijn wij toch ook trots op. Ik denk dat velen van ons ofwel er hebben gewoond of gewerkt of familie wonen.

Onderwerpen die regelmatig terugkeren op Scheurmail zijn onder andere: ScheurUit Tips van de Dag, Beroemde Rotterdammers, Het Rotterdam van Morgen, Rotterdamse Kunstwerken en Monumenten, Rotterdamse humor & anekdotes, De Rotterdamse Taal. En nog veel meer.

Klik hier voor nog wat voorbeelden!

Nou vooruit dan, nog eentje om af te sluiten:

‘Je kennie laden en lossen tegelijk’

Uitdrukking van een Rotterdamse binnenvaartschipper tegen zijn kinderen die tijdens het eten naar de wc moeten smile

Scheurmail

Meld je hier gratis aan!

En als je het leuk vindt kun je een kleine donatie doen. Gewoon via de site.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Cora

    Bedankt voor de tip Jan! Ik had er nog nooit van gehoord. Ik ga me er voor aanmelden! ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *