Rust met mandala

door | 20 maart 2023 | Doen, Hobby's

Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’. Een mandala teken je niet alleen om te tekenen, het geeft je ook inzicht en rust. 

Heb je weleens een mandala getekend? Wanneer je eenmaal bezig bent keer je volledig in jezelf. Het herhalen van patronen geeft een ritme waar je in meegaat. Het is een creatief proces waardoor je verbinding maakt met jezelf. Dit klinkt natuurlijk zweverig maar door de rust van het tekenen en de patronen gaat dit vanzelf. De mandala brengt balans.  

Maar hoe teken je nu een mandala?  

Om daar een antwoord op te krijgen ben ik op bezoek gegaan bij de Vereniging Onze mandala in Schiedam. En jeetje, wat werd ik daar warm ontvangen. Een kleine club met aandacht voor elkaar.

Ik kreeg uitleg over verschillende mandala’s, die er ingewikkeld uitzagen. En dacht waar begin je toch?

In het midden dus…

Wat heb je nodig? 

  • Tekenpapier (180 grams)
  • Potlood HB met puntenslijper
  • Gum en kneedgum
  • Liniaal en Geodriehoek
  • Passer
  • Kleurpotloden

Waarom is mandala tekenen zo fijn? 

De dames die aan het tekenen waren, straalden van enthousiasme toen ze uitgebreid vertelden over hun mandala en wat ze ermee deden. Door het mandala teken vinden ze rust, zijn ze creatief bezig en hebben ze het vooral gezellig met elkaar.

Ik heb begrepen dat je mandala’s op verschillende manieren kan invullen. Natuurlijk kan het met kleurpotlood of stiften.
Probeer het ook eens met één kleurpotlood. Door harder of zachter te drukken maak je verschillende tinten. Of vul ze met figuurtjes, dan heet het een Zendala.

Vind je het zelf tekenen van een mandala nog een stapje te ver? Dan zijn er ook kleurboeken met mandala’s. Niets zo lekker om deze in te kleuren en even je gedachten te stoppen.

En ook die kleuren zeggen weer iets… We hebben eigenlijk teveel te vertellen en komen er later op terug 😉 

Veel plezier! 

Onze mandala

Mocht je interesse hebben in het mandala tekenen? We melden je wel dat er een wachtlijst is.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *