Laat geen geld liggen!

door | 23 maart 2023 | Geldzaken, Voordeel

Geldzaken door
Sociaal Raadslieden

Op het moment dat ik dit schrijf zijn wij als Sociaal Raadslieden druk met de belastinginvuldagen. Sommige mensen krijgen door het doen van belastingaangifte een bedrag terug. Dat is mooi meegenomen in deze tijd waarin de prijzen steeds maar stijgen. Wat ook mooi meegenomen is, is dat er in 2023 meer mensen recht hebben op toeslagen.

Invulhulpdagen
Op deze dagen helpen wij mensen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die moeite hebben met het invullen van hun belastingaangifte of hier vragen over hebben. Er is veel vraag naar de invulhulp. Zoveel zelfs dat wij dit jaar nog een extra dag hebben ingepland op om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Maar ook deze dag is inmiddels al vol. 

In 2023 meer mensen recht op toeslagen
De inkomensgrenzen en bedragen stijgen ieder jaar, maar ze zijn nu extra verhoogd. Dit is om mensen te ondersteunen, omdat het leven een stuk duurder is geworden.

Inkomensgrens zorgtoeslag fors verhoogd

Als voorbeeld de zorgtoeslag. Ben je alleen en heb je geen toeslagpartner; dan heb je in 2023 recht op zorgtoeslag als jouw inkomen niet hoger is dan € 38.520 per jaar. In 2022 was dit € 31.998 per jaar. Heb je een toeslagpartner? Dan hebben jullie in 2023 recht op zorgtoeslag als jullie inkomen samen niet hoger is dan € 48.224 per jaar. In 2022 was dit € 40.994 per jaar. Veel mensen weten niet dat de inkomensgrens waaronder je recht hebt op zorgtoeslag fors omhoog is gegaan.

1 op de 10 Nederlanders laat toeslagen liggen
Volgens het ministerie van Financiën vraagt 1 op de 10 Nederlanders geen toeslagen aan, terwijl zij daar wel recht op hebben! Ontvang je nog geen toeslagen, check dan of je er in 2023 wel recht op hebt door een proefberekening op de website van de Belastingdienst te maken.

Vind je dit moeilijk en heb je meer hulp nodig bij het aanvragen van je toeslagen, dan kan je voor verdere hulp een gratis afspraak maken bij het Toeslagenservicepunt van de Sociaal Raadslieden van Minters.

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Ik ben werkzaam bij de afdeling Sociaal Raadslieden van Minters. In mijn werk voel ik mij als 'een vis in het water'. Het geeft voldoening om mensen die vast zijn gelopen in de wet- en regelgeving weer op weg te helpen.

Reacties

3 Reacties

  1. Gijsbert Los

    Martine, zijn er bij de invuldagen nog plaatsen over?

    Antwoord
    • Martine

      Beste Gijsbert,

      De belastinginvuldagen van de Sociaal Raadslieden Minters zijn in dit jaar inmiddels voorbij.
      Wil je nog (gratis) hulp bij je belastingaangifte dan kan je hiervoor bijvoorbeeld nog een afspraak maken bij de Belastingdienst (belastingdienst.nl / 0800- 0543) of de Belastingwinkel in Rotterdam (belastingwinkelrotterdam.nl ).
      Wil je hulp bij het aanvragen of wijzigen van de toeslagen, dan kun je hiervoor het hele jaar terecht bij het Toeslagenservicepunt van de Sociaal Raadslieden (minters.nl /010-4351022 )

      Antwoord
  2. Jan

    Heel goed Martine.
    Als mensen het zelf niet kunnen, die mensen helpen.
    Prima!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *