Thuisadministratie, help!

door | 29 maart 2023 | Administratie, Geldzaken

Vind je het (steeds) lastiger om je administratie op orde te houden. Blijven de enveloppen ongeopend liggen? Dan kun je hulp krijgen van een vrijwilliger van de thuisadministratie.

Heb je moeite om je administratie op orde te houden, of ken je iemand die daar moeite mee heeft?
Vind je financiële zaken moeilijk en stapelen de enveloppen zich op. Je kunt gratis hulp krijgen van een vrijwilliger.

Wat doet zo’n vrijwilliger?

Het eerst wat de vrijwilliger doet is structuur aanbrengen. De post wordt gesorteerd en op datum gelegd. Aangegeven wordt welke (financiële) zaken prioriteit hebben. Misschien heb je wel recht op een energietoeslag, misschien ben je oververzekerd en heb je de extra zorgverzekering niet nodig. De vrijwilliger kan je bij al die zaken helpen.

“Mijn man deed altijd de administratie en nu moest ik dat ineens zelf doen.  Ik wist niet waar ik moest beginnen. De vrijwilliger heeft me geleerd hoe ik het zelf kan doen en daar ben ik best wel trots op”.

Wie is verantwoordelijk voor mijn administratie?

Je blijft zelf altijd verantwoordelijk voor je eigen administratie en uitgaves. De vrijwilliger helpt en adviseert je maar neemt geen beslissingen. Wel kan de vrijwilliger je helpen om hulp te zoeken bij een andere instantie.

Hoe kom ik in contact

Schiedam & Vlaardingen
Je kunt hulp krijgen van een vrijwilliger van Seniorenwelzijn als je ouder bent dan 55 jaar. Neem  contact op met Diana van der Sluis. Bel naar 010 248 68 88 of mail dvandersluis@seniorenwelzijn.nl

Voor meer informatie klik op deze link

Maassluis
In Maassluis kan je hulp krijgen van Humanitas. Neem contact op met Rian Tange via 06 35117766 of mail naar ta.nwn@humanitas.nl

Voor meer informatie klik op deze link

Vrijwilliger worden?

Heb je graag contact met senioren en vind je het leuk om je ervaring en kennis op administratief vlak in te zetten. Misschien is vrijwilliger worden bij Seniorenwelzijn iets voor jou?

Seniorenwelzijn

Wordt vrijwilliger!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *