Verhuis stress

door | 31 maart 2023 | Thuis, Wonen

Van alle levensgebeurtenissen heeft “De Verhuizing” een prominente plaats in de stress-top 5. Huh? Verhuizen is meestal toch leuk? Een nieuw onderkomen, vaak uit vrije wil gekozen? Een nieuwe start?

Dat zou je denken, maar ook hier bevestigt de uitzondering de regel.

Ik herinner me uit een grijs verleden nog heel goed een verhuizing van een piepklein huisje in het Westland naar een grote, nieuwe eengezinswoning in Leiden. Leuk, dat ik als meisje komend van het ‘platteland’ kennis kon maken met het wonen in een ‘grote’ stad. Al snel volgde een leuke baan in de buurt. Dat stukje rijden naar mijn (achtergebleven) familie en vrienden nam ik op de koop toe. Toen daarna in het nieuwe paleisje ook nog 2 lieve jongetjes werden geboren, was het geluk compleet. Alle ingrediënten waren aanwezig om je helemaal op je plek te voelen.

Mis! Ik had geen rekening gehouden met opstekende gevoelens van heimwee. Dat gevoel ging steeds meer opspelen. Er waren bovendien dagen dat  ik in het hele rijtje eengezinswoningen de enige was die overdag thuis was!! Om een lang verhaal kort te maken: ons kleine gezinnetje vond een lief huisje in mijn geboortestreek en niet lang daarna maakten we ons op om te verhuizen. Back to my roots !!

En geloof mij: alle perikelen, hobbels, bergen en dalen die samengaan met een verhuizing werden door mij fluitend op de koop toe genomen. Het zou de meest fijne verhuizing van mijn leven worden. En inderdaad: we hebben er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Zo blijkt maar weer dat beslissingen vanuit je hart genomen, meestal goed uitpakken.

Fief-ers die binnenkort voor een verhuizing komen te staan, wil ik heel veel geluk wensen op de nieuwe stek. En ja, er is veel te regelen. Handige tips om die verhuizing een beetje makkelijker te maken vind je hier.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Cora

    Wat een fijn artikel Andrea! Op dit moment is het voor mij een zeer actueel onderwerp. Bedankt ook de link die je gedeeld hebt, daar staat veel interessante informatie in!

    Antwoord
  2. Rob Braggaar

    Wat een leuk stukje, heel herkenbaar.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *