Bezoek Blijdorp

door | 5 april 2023 | Eropuit, Uitgaan

Blijdorp is één van de mooiste dierentuinen van Nederland en dat om de hoek. Waarom ga je niet een keer op bezoek om te genieten van dieren in een prachtige omgeving.

Ik kom graag in Blijdorp. Toen de kinderen nog thuis woonden hadden we al een abonnement en als het dan zaterdag wat minder weer was, dan gingen we naar de tuin. Slenteren door het oude deel met de Rivièrahal of op een bankje zitten in Taman Indah terwijl de kinderen het “avonturenpad” liepen”

De kinderen zijn allang de deur uit maar wij hebben nog steeds een abonnement. Want altijd is er wel iets te zien. Een van mijn favoriete delen van de dierentuin is het Oceanium. Hier kun je allerlei soorten zeedieren zien, waaronder haaien, pinguïns en een onderwaterzicht op de zeeleeuwen Het is fascinerend om te zien hoe deze dieren leven en zich gedragen in hun natuurlijke omgeving.

Maar Blijdorp heeft meer fraaie uitbreidingen gehad in de afgelopen jaren. Het nieuwe verblijf van de ijsberen is ook een pareltje, net als Amazonica. De nieuwste uitbreiding is het Himalayagebied. Pronkstuk hier is de monumentale bergdierenrots. Eens was dit rijksmonument het domein van bavianen, later bivakkeerden hier de takins, nu is het omgebouwd tot een paradijs voor rode panda’s en kuifherten.

Waarom ga niet weer eens een keer naar Blijdorp? En heb je een Rotterdampas dan kun je één keer gaan voor maar €5,-

Wat zijn jouw herinneringen over Blijdorp? Ik zie ze graag terug in de reacties hieronder embarassed

Diergaarde Blijdorp

Tip

Diergaarde Blijdorp heeft een leuke gratis app, vol wetenswaardigheden, routes die je kunt maken en de dagelijkse agenda. Meer weten, klik dan hieronder

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Hoi Ruud,
    Ook wij hebben sinds onze pensionering een abonnement in combinatie met de Rotterdampas. Wij gaan heel vaak naar Blijdorp, inderdaad een prachtige dierentuin, ieder seizoen mooi. Vaak samen maar ook met de kleinkinderen.
    In de winter de vlindertuin, lekker warm. En je kan er lekker lunchen, drankje drinken en dan weer op de fiets huiswaarts. Dus ook nog gezond bezig.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *