Gezonde poep…

door | 12 april 2023 | Gezondheid, Vief

“Oh…..je mág geen poep zeggen,” hoorde je vroeger, “da’s niet netjes!” Dat ondervond ik op de kleuterschool. De juffrouw vroeg wie er een leuk versje kon opzeggen en dat was ik. Ik liep naar voren en begon het versje op te zeggen dat ik het allerleukste vond.

“Flipje roep je?

  Nee, ik laat een poepje

  Oh, ik dacht dat je riep

  Nee, mijn porretje piep!”

 

De juffrouw boos! Ze zette me buiten op de speelplaats waar ik een beetje ontdaan naar andere kindjes keek die lekker met elkaar speelden. Thuis gekomen vertelde ik het mijn moeder die stante pee naar school vertrok. Wat ze heeft gezegd weet ik niet maar vergeten ben ik het nooit.

Nu rust er geen taboe meer op het woordje ‘poep’. Piero Manzoni maakte er zelfs een kunstwerk van. Hij  vulde 90 blikjes met zijn poep, noemde dit ’Artist’s Shit” en werd er rijk en wereldberoemd van.

Poep is ook hét middel dat laat zien hoe je gezondheid ervoor staat. Een andere kleur, structuur of hoeveel keer per dag kan een teken zijn dat er iets niet goed is in je buik.  Zorg voor de juiste hoeveelheid eten, voldoende beweging, genoeg slaap en goede voedingstoffen. Raadpleeg ook eens de Poepwijzer en…kijk achterom!

Waarom schrijf ik juist vandaag over POEP?

Er bestaan veel dagen die een naam hebben zoals een vader/moederdag, gehaktdag, maar ook hele bijzondere dagen: parapludag, naakt-tuinnierendag, zwaaidag, modderdag….… het kan niet gekker. Maar wat zou je zeggen van een een Nationale Poepdag op 12 april?

Dat klinkt vreemd maar deze dag is in het leven geroepen door de Maag Lever Darm Stichting. Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is hun droom. Praten doen we er niet graag over maar poepen doen we allemaal, ook de koning, keizer en admiraal…

Poepwijzer

Je poep wil je wat vertellen

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Leuk en tegelijkertijd een beetje smerig Petty. Morgen graai ik weer in echte poep.
    Oppassen op de kleinkinderen die nog niet zindelijk zijn.
    En altijd als wij oppassen lijkt het wel of zij dagen lang alles hebben opgehouden, is natuurlijk niet zo.
    Mijn vader zei vroeger altijd:
    poepen is geen kunst, maar de lucht eraan brengen, dat is kunst!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *