Het Hof van Twente

door | 21 april 2023 | Doen, Fietsen en wandelen

Het Overijsselse Het Hof van Twente is een fusie van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo, en Ambt en stad Delden. Je zal maar wonen in het Hof van Twente, de naam alleen al is heel chic. Een prachtige omgeving met veel mogelijkheden voor vertier.

De vrijwilligers van Infocentrum Markelo heten je van harte welkom in de gemeente Hof van Twente. Het infocentrum is het hele jaar geopend en heeft seizoens-gerelateerde openingstijden. In het infocentrum vind je onder meer het VVV informatiepuntvoor toeristische informatie, wandel-, fiets-, mtb-, ruiter-, en autoroutes en plattegronden. Ook zijn er brochures en folders over bezienswaardigheden, musea, attracties, restaurant/cafés en overnachtingsmogelijkheden.

De Stichting Maarkels Landschap heeft eveneens een plek in het infocentrum. In brochures en boekjes vind je informatie over behoud en versterking van streekeigen bebouwing en landschap in Markelo. Verder kun je tijdens de openingsuren van het Infocentrum het naastgelegen museum bezoeken. In Museum Eungs Schöppe is o.a. één van de grootste tentoongestelde klederdrachtcollecties van Oost-Nederland te zien.

Door het slechte weer waren wij de enige bezoekers. Heel bijzonder al die oude kleding, inrichting en hele oude agrarische gereedschappen. Maar… er stond ook een kruik jenever. Je kent hem wel. Die mooie bruine kruik. Jawel, uit Schiedam! Waarom stond die daar tentoongesteld? Het verhaal gaat dat er op het land een boer was die altijd jenever dronk en die heeft men toen maar genoemd: De Schiedammer!!! Nooit in Schiedam geweest.  Moet niet gekker worden!

Toen wij er waren in februari hadden we gehoopt op sneeuw, maar het werd regen, heel veel regen. Toch hebben we 60 km gefietst, guur en nat.

Landhuis hotel de Herikerberg, een mooi hotel gelegen tussen Markelo en Goor, is een uitstekend hotel.

Ondanks het slechte weer hebben we genoten!

Fietsroute

Neem hier een kijkje voor fietsroutes in de omgeving

Wandelroute

Hier vind je een mooie wandelroute

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *