Molbergen

door | 28 april 2023 | Eropuit, Vakantie

Het is maandag 20 maartā€¦…mijn dochter en haar man komen eten, we zitten aan een wijntje en ze vraagt even tussendoor: ā€œHeb je zin om met ons mee te gaan naar Molbergen in Duitsland? We gaan met de kinderen en hebben een huis met 12 kamers gehuurd.ā€

Even denken want ja, dat zal een drukke boel worden. Hun twee dochters met partner en ieder vier kinderenā€¦.. Ja, met twee samengestelde gezinnen kom je een heel end. Hun oma wil ook mee en als deze oma ook mee gaat zijn we met 16ā€¦.! In de herfstvakanties huurden we vroeger ook altijd een huisje in het bos en vinden daarom wandelen in de bossen nog steeds heerlijk. Ik zeg: ā€œJa, lijkt me gezellig!ā€

Gelukkig ben ik nog aardig ā€˜viefā€™, en gaan we dā€™r maar voor! Ik ga alvast maar gehaktballen maken en in de vriezer doen. Bakken doen we ze in Molbergen wel en eten we de eerste dag een ouderwetse Hollandse hap!

Op naar Molbergen.

Twee dagen geleden zijn we met drie auto’s vertrokken en vijf uur later konden die uitgeladen worden. Ik maakte intussen de ‘ontvangsttafel ‘ klaar met lekkere hapjes die snel verorberd werden want iedereen had trek! Tijd voor de eerste boswandeling, dat geen grote werd want Jace liep bij een stoeipartijtje een flinke bloedneus op, dus helaas weer terug.

Mijn ‘Hollandse hap’ viel in de smaak en na een uurtje was het bedtijd voor de kinderen en was de rust weergekeerd…..

Vandaag was het uiteraard ook weer een drukte van jewelste. Na het gezamenlijke ontbijt naar het zwembad, maar oma Fien en ik bleven thuis rummikubben. ’s Middags winkelen in Cloppenburg.

Natuurlijk moest er ook in het bos worden gewandeld en die verliep zonderĀ ‘ongelukjes’. Ze vermaakten zich met rennen, klimmen en grote takken sjouwen.

Nu zijn er nog 3 dagen te gaan.Ā Ik geniet zeker maarrrr… uitrusten is er niet bij!

ļ’­

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ā€¦.. ā€˜Carpe Diemā€™ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Jos

    Leuk verwoord Petty. Fijne dagen nog met elkaar. En straks thuisā€¦ā€¦.
    Lekker uitrusten.

    Antwoord
  2. Jan

    Hoi Petty,
    Wat een schitterend artikel, je bent rijk met alle kinderen en kleinkinderen.
    Ja, dat je moe bent is logisch.
    Maar op jouw leeftijd kun je dit nog wel aan, toch?
    Was je nou in de 80, dan had je reden totā€¦..
    Misschien een idee om bij terugkomst een weekje verlof te nemen bij je werkgever???
    Even uitrusten.
    In ieder geval, geniet nu het nog kan!!!

    Groetjes,
    Jan

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *